Kakav madrac mi odgovara?

Postoji više tipova madraca prilagođenih različitim tipovima ljudi i njihovim navikama. Naš prijedlog je da se madrac prije kupovine obavezno treba isprobati i da tako svatko za sebe procijeni koji mu madrac najviše odgovara. Prilikom odabira madraca naši djelatnici u prodaji mogu Vam pomoći svojim savjetima i prijedlozima, kako bi odabrali madrac prilagođen Vašim potrebama.

Kada je vrijeme da nabavim novi madrac?

Kada primijetite da se vaš madrac izobličio znači da postoje udubine ili kvrge na njemu, te ako se nakon noćnog odmora budite nenaspavani i s bolovima – vrijeme je da razmislite o promjeni madraca.

Moram li uz madrac kupiti i novu podlogu ili mogu iskoristiti staru?

Postoje određena pravila kombiniranja madraca i podloge, a jedno od toga je da madraci od pjene i lateksa obavezno moraju imati letvičastu podlogu, dok madraci sa oprugama mogu biti postavljeni i na punu podlogu. Kod madraca od lateksa i madraca sa džepićastim oprugama, zbog strukture madraca, obavezna je letvičasta podloga gušćih rasporeda letvica.

Je li bolje kupiti madrac u jednom dijelu za bračni krevet ili dva madraca?

Ne pruža svaki madrac svakome isti osjećaj ugode. Ponekad se dogodi da partnerima odgovara ista vrsta madraca, a ponekad i ne. Zato smo mi dizajnirali raznolike tipove madraca, tako da Vi trebate samo isprobati i usuglasiti koji madrac Vama najviše odgovara. Ukoliko se odlučite za madrac iste vrste, svakako je jednostavnije kupiti madrac iz jednog dijela. Naravno, ukoliko uz madrac kupujete podnice sa ručnim ili električnim podizanjem, preporuka su odvojeni madraci.

Da li Je važnija podloga ili madrac?

Za ugodno i opušteno spavanje važno je i jedno i drugo, ali većinom je madrac važniji. Ukoliko kupujete kvalitetniji madrac, nije potrebno ulagati u najskuplju podlogu, jer madrac svojom kvalitetom već osigurava zdravo spavanje. Primjerice ukoliko kupite naš madrac Premier koji u osnovi ima džepičastu opružnu jezgru sa sedam anatomskih zona, što predstavlja najvišu kvalitetu madraca s oprugama, svojstva madraca će podjednako doći do izražaja na ravnoj i na letvičastoj podnici.

Mogu li se kod vas kupiti i vanstandardne dimenzije madraca?

Svi naši madraci se mogu proizvesti prema željama kupaca u svim vanstandardnim dimenzijama uz vrlo brzi rok isporuke.

Kako ispravno izmjeriti visinu madraca?

Madrac je potrebno staviti na ravnu podlogu te postaviti ravno pomagalo na gornju stranu madraca kako bi se isrpavno izmjerila visina madraca, odnosno razmak između te dvije ravne površine.

Koja su dozvoljena odstupanja kod dimenzije madraca?

Način mjerenja kao i dozvoljena odstupanja od istih propisana su prema HRN EN 1334:2001 Kućni namještaj - Kreveti i madraci - Metode mjerenja i preporučena dopuštena odstupanja (http://www.hzn.hr).

U normi su izrekom navedena dozvoljena odstupanja za madrace koji se smještaju na krevete. Ona za širinu i dužinu iznose + 0 mm/- 20 mm (neovisno o dimenziji madraca), a za visinu +/- 10 mm ili 10% (u ovisnosti što je manje).