Snovi koji se iznova ponavljaju i što se krije iza njih

cesto-sanjanje-istog-sna-razlozi
Datum objave: 29. 04. 2016.

Ako noćima sanjate jedan te isti san kad tad morat ćete se suočiti s njim, jer on vam očajnički pokušava nešto reći.

Većina snova koje sanjamo nosi neku poruku i može nas naučiti nešto o nama samima.

No, često snovima ne pridajemo mnogo pažnje u svakodnevnom životu i vrlo brzo nakon buđenja ih jednostavno zaboravimo.

Zato se pojavljuju ponavljajući snovi koji nose neku jako važnu poruku i ne dopuštaju vam da ih ignorirate.

Ako noćima sanjate jedan te isti san kad tad morat ćete se suočiti s njim, jer on vam očajnički pokušava nešto reći.

Ponavljajući snovi mogu biti pozitivni, no češće se radi o noćnim morama što vas također prisiljava da obratite pozornost na njih.

Takvi snovi uglavnom se javljaju u određenim životnim situacijama, prijelaznim fazama u životu ili se pojavljuju zbog problema kojeg nikako da riješite.

Ove snove možete sanjati svaki dan, nekoliko puta tjedno ili mjesečno.

Kako god da bilo, oni vam žele poručiti kako se morate suočiti s nečim u svojem životu.  Ako ni sami ne znate što je uzrok ponavljajućih snova, iskoristite ih kako bi otkrili što vam stvara nemir i strah. U nastavku saznajte kako.

Što najčešće sanjamo?

U snovima koji se ponavljaju često se nađemo u opasnosti ili situacijama u kojima se ni pod kojim slučajem ne želimo naći u stvarnom životu jer kao što smo prije rekli, svrha takvih snova je izazvati u nama osjećaj nelagode i straha.

Što najčešće sanjamo?
Najčešće sanjamo situacije u kojima se u realnosti ni u kojem slučaju ne želimo naći

 

Pa idemo vidjeti neke od najčešćih tematika ponavljajućih snova.

1. Ispadanje zubi

Kvarenje ili ispadanje zubi uglavnom je povezano s osjećajem užasa, neugode i šoka.

Ovakvi snovi predstavljaju strah da ćete postati fizički odbojni, a u dubljem smislu krije se strah od nelagode, blamiranja ili gubljenja moći u stvarnom životu.

2. Bježanje od nekoga

Ako vas u snovima uvijek netko progoni tada je moguće da osjećate prijetnju nekog ili nečeg u stvarnom životu ili bježite od svakodnevnog pritiska i stresnih situacija.

Umjesto da se suočite s problemima vi ćete radije zažmiriti na jedno oko i praviti se kao da oni ne postoje.

3. Kašnjenje na ispit ili sastanak

Ako u snovima uvijek nekud kasnite tada je moguće da ste pod velikim pritiskom jer se bliži neki važan događaj. Nesigurni ste u sebe i imate negativne misli.

Isto tako je moguće da imate osjećaj kao da ste propustili važnu priliku u životu ili se trenutno borite oko donošenja neke važne životne odluke.

4. Padanje ili utapanje

Snovi u kojima padate često su popraćeni osjećajem straha i panike. Moguće je da ste nesigurni ili vam nedostaje podrške u životu.

Oni se također javljaju kada mislite da imate previše ustaljen i dosadan život, a nemate mogućnosti za napretkom ili promjenom. To može biti želja za bolje radno mjesto ili možda želite prijeći na sljedeći korak u vašoj ljubavnoj vezi.

5. Pojavljujete se goli na javnom mjestu

Ako se često nađete goli ili neprimjereno obučeni na javnom mjestu vjerojatno se u stvarnom životu osjećate ranjivo ili nesposobno.

Možda se osjećate kao da ne ispunjavate očekivanja drugih ili se ne uklapate u neku društvenu sredinu.

Kako prekinuti ovakve snove?

Ako se vaši snovi često ponavljaju i nikako da ih se riješite prvi korak je razumjeti zašto ih uopće imate jer tek kad shvatite uzrok problema i rješenje na njega tada ćete moći u miru i spavati.

Vodite dnevnik snova. Tako ćete lakše shvatiti što vas zaista muči
Vodite dnevnik snova. Tako ćete lakše shvatiti što vas zaista muči

 

Ovaj proces sam po sebi nije lak, ali otprilike bi trebao izgledati ovako:

  • Korak 1: Pronađite srž problema. To može biti stres na poslu, nezadovoljstvo u ljubavnoj vezi, nesigurnost, osjećaj straha od nečeg novog ili slično. Na list papira napišite tri glavna problema s kojima se nosite u životu. Važno je da budete iskreni prema sebi.
  • Korak 2: Povežite točkice. Da bi otkrili koji vas od gornjih problema zaista muči, zapisujte detalje iz snova. Jednom kada shvatite njihov uzorak otkrit ćete što vas zaista muči.
  • Korak 3: Pronađite rješenje. Najteži dio je otkriti srž problema, a pronaći način kako ga riješiti je već lakši dio :) Zapamtite, bez rješavanja problema neće prestati ni noćne more.

Nadamo se da smo vam s ovih nekoliko savjeta uspjeli pomoći i da ćete uspješno riješiti probleme koji vas muče.

A ako ste pod stresom dobro će doći i novi madrac jer ipak su i sami znanstvenici potvrdili kako spavanje na novom madracu može ublažiti stres i poboljšati kvalitetu spavanja :)

Odmorite se i budite spremni za novi dan.

Ugodne snove vam želimo.

Pronađi svoj Happy madrac