Snovi koji se iznova ponavljaju i što se krije iza njih

cesto-sanjanje-istog-sna-razlozi
Datum objave: 29. 04. 2016.

Ako noćima sanjate jedan te isti san kad tad morat ćete se suočiti s njim, jer on vam očajnički pokušava nešto reći.

Većina snova koje sanjamo nosi neku poruku i može nas naučiti nešto o nama samima.

No, često snovima ne pridajemo mnogo pažnje u svakodnevnom životu i vrlo brzo nakon buđenja ih jednostavno zaboravimo.

Zato se pojavljuju ponavljajući snovi koji nose neku jako važnu poruku i ne dopuštaju vam da ih ignorirate.

Ako noćima sanjate jedan te isti san kad tad morat ćete se suočiti s njim, jer on vam očajnički pokušava nešto reći.

Ponavljajući snovi mogu biti pozitivni, no češće se radi o noćnim morama što vas također prisiljava da obratite pozornost na njih.

Takvi snovi uglavnom se javljaju u određenim životnim situacijama, prijelaznim fazama u životu ili se pojavljuju zbog problema kojeg nikako da riješite.

Ove snove možete sanjati svaki dan, nekoliko puta tjedno ili mjesečno.

Kako god da bilo, oni vam žele poručiti kako se morate suočiti s nečim u svojem životu.  Ako ni sami ne znate što je uzrok ponavljajućih snova, iskoristite ih kako bi otkrili što vam stvara nemir i strah. U nastavku saznajte kako.

Što najčešće sanjamo?

U snovima koji se ponavljaju često se nađemo u opasnosti ili situacijama u kojima se ni pod kojim slučajem ne želimo naći u stvarnom životu jer kao što smo prije rekli, svrha takvih snova je izazvati u nama osjećaj nelagode i straha.

Što najčešće sanjamo?
Najčešće sanjamo situacije u kojima se u realnosti ni u kojem slučaju ne želimo naći

 

Pa idemo vidjeti neke od najčešćih tematika ponavljajućih snova.

1. Ispadanje zubi

Kvarenje ili ispadanje zubi uglavnom je povezano s osjećajem užasa, neugode i šoka.

Ovakvi snovi predstavljaju strah da ćete postati fizički odbojni, a u dubljem smislu krije se strah od nelagode, blamiranja ili gubljenja moći u stvarnom životu.

2. Bježanje od nekoga

Ako vas u snovima uvijek netko progoni tada je moguće da osjećate prijetnju nekog ili nečeg u stvarnom životu ili bježite od svakodnevnog pritiska i stresnih situacija.

Umjesto da se suočite s problemima vi ćete radije zažmiriti na jedno oko i praviti se kao da oni ne postoje.

3. Kašnjenje na ispit ili sastanak

Ako u snovima uvijek nekud kasnite tada je moguće da ste pod velikim pritiskom jer se bliži neki važan događaj. Nesigurni ste u sebe i imate negativne misli.

Isto tako je moguće da imate osjećaj kao da ste propustili važnu priliku u životu ili se trenutno borite oko donošenja neke važne životne odluke.

4. Padanje ili utapanje

Snovi u kojima padate često su popraćeni osjećajem straha i panike. Moguće je da ste nesigurni ili vam nedostaje podrške u životu.

Oni se također javljaju kada mislite da imate previše ustaljen i dosadan život, a nemate mogućnosti za napretkom ili promjenom. To može biti želja za bolje radno mjesto ili možda želite prijeći na sljedeći korak u vašoj ljubavnoj vezi.

5. Pojavljujete se goli na javnom mjestu

Ako se često nađete goli ili neprimjereno obučeni na javnom mjestu vjerojatno se u stvarnom životu osjećate ranjivo ili nesposobno.

Možda se osjećate kao da ne ispunjavate očekivanja drugih ili se ne uklapate u neku društvenu sredinu.

Kako prekinuti ovakve snove?

Ako se vaši snovi često ponavljaju i nikako da ih se riješite prvi korak je razumjeti zašto ih uopće imate jer tek kad shvatite uzrok problema i rješenje na njega tada ćete moći u miru i spavati.

Vodite dnevnik snova. Tako ćete lakše shvatiti što vas zaista muči
Vodite dnevnik snova. Tako ćete lakše shvatiti što vas zaista muči

 

Ovaj proces sam po sebi nije lak, ali otprilike bi trebao izgledati ovako:

 • Korak 1: Pronađite srž problema. To može biti stres na poslu, nezadovoljstvo u ljubavnoj vezi, nesigurnost, osjećaj straha od nečeg novog ili slično. Na list papira napišite tri glavna problema s kojima se nosite u životu. Važno je da budete iskreni prema sebi.
 • Korak 2: Povežite točkice. Da bi otkrili koji vas od gornjih problema zaista muči, zapisujte detalje iz snova. Jednom kada shvatite njihov uzorak otkrit ćete što vas zaista muči.
 • Korak 3: Pronađite rješenje. Najteži dio je otkriti srž problema, a pronaći način kako ga riješiti je već lakši dio :) Zapamtite, bez rješavanja problema neće prestati ni noćne more.

Nadamo se da smo vam s ovih nekoliko savjeta uspjeli pomoći i da ćete uspješno riješiti probleme koji vas muče.

A ako ste pod stresom dobro će doći i novi madrac jer ipak su i sami znanstvenici potvrdili kako spavanje na novom madracu može ublažiti stres i poboljšati kvalitetu spavanja :)

Odmorite se i budite spremni za novi dan.

Ugodne snove vam želimo.

Pronađi svoj Happy madrac

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • happy-dreams.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Happy Dreams na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Happy Dreams je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Happy Dreams je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. 6Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Happy Dreams Web stranicama.

Slažem se s Uvjetima privatnosti (dostavna služba)

Slažem se s Uvjetima privatnosti (korisnički podaci)