6 dobrih razloga za uzglavlje u spavaćoj sobi

Sigurno ne mislite o uzglavlju kada idete kupiti krevet
Datum objave: 23. 01. 2017.

Jeste li ikad razmišljali o uzglavljima? I koliko su ona dobrodošla uz krevet? Sigurni smo da vam te misli nikad nisu prošle kroz glavu. Zato smo mi ovdje wink

Kreveti dolaze s uzglavljima i bez njih. Uzglavlja možete kupiti posebno ili ih napraviti.

Znate što je uzglavlje? To je dio kreveta koji ide uz glavu, baš kao što mu i ime govori. 

Možda se pitate zašto bi trebali imati krevet s uzglavljem? Postoji barem šest dobrih razloga za taj dio namještaja. I sigurni smo da niste o njima razmišljali.

1) Uzglavlje čuva zid i glavu

Kada spavate, mičete se. Rijetko tko, tijekom svih osam sati koje spavamo, se može probuditi u istom položaju u kojem je zaspao.
I naravno, kada mijenjamo položaje lupamo glavom u zid koji je iza naših glava. Tako prljamo zid, ali i udaramo glavu. Čak i drveno uzglavlje mekanije je od zida, a ako stvarno često udarate glavom u zid, za vas bi dobra stvar bila tapecirano mekano uzglavlje.

Tapecirano uzglavlje čuva glavu :)
Tapecirano uzglavlje čuva glavu :)

2) Uz uzglavlje male spavaće sobe izgledaju veće

Male spavaće sobe uz uzglavlje čine se većima. To je tipični trik kojeg koriste dizajneri interijera. Na takve krevete ne smiju ići povišeni dijelovi kreveta za noge (mada se takvi kreveti u zadnje vrijeme rijetko proizvode). 

3) Uzglavlje može biti najkreativniji dio spavaće sobe

Ako kupujete uzglavlje posebno, ako ga nemate uz krevet, doista možete dati mašti na volju. Dolaze u svim mogućim stilovima. Također, uzglavlje može biti i najkreativniji dio sobe. Možete ga načiniti od tapeta, tekstila, starih vrata ormara… sve je dopušteno ako dobro izgleda. 

4) Uz uzglavlje je jednostavnije imati uredan krevet

Uzglavlje drži plahte čvršće na jednom mjestu. Krevet je dulje uredniji do trenutka kada ne krenete mijenjati posteljinu. A nadamo se da je mijenjate svaka dva tjedna

5) Uzglavlja su odličan naslon

Uz uzglavlje lakše je sjediti u krevetu. Iako u krevetu ne bi trebali sjediti već spavati, znamo da vam krevet često služi i za gledanje televizije (mada bi televizor trebali izbaciti iz spavaće sobe) kao i za surfanje na telefonu, tabletu i računalu (ni to isto ne bi trebali raditi). Ipak, uz uzglavlje se lakše nasloniti, a u tim slučajevima i madrac ostaje čvršći. 

Uz uzglavlje se lakše nasloniti
Uz uzglavlje se lakše nasloniti

6) Uzglavlja je lako postaviti

Uzglavlje se vrlo lako postavlja i miče, ako već nije vezano uz sam krevet. I to je dodatno plus ovog vrlo jednostavnog, a korisnog komada namještaja.

Sigurni smo da ste sada spremni za svoj krevet s uzglavljem wink
 

Nađi svoj krevet s uzglavljem