U kojim slučajevima koristiti nadmadrac?

Datum objave: 19. 02. 2012.

Što je nadmadrac i zašto ga je dobro koristiti? Odgovor na ta i još neka česta pitanja saznaj u članku.

Jedan od najvažnijih razloga za postavljanje nadmadraca na postojeći madrac je osjećaj dodatne udobnosti. Pravilnim odabirom nadmadraca možete uvelike doprinijeti svojstvima koje vaš madrac posjeduje, te ga tako u potpunosti prilagoditi svojim i partnerovim potrebama.

Nadmadracom se postiže osjećaj mekoće i udobnosti na postojećem madracu koji vam je pretvrd, bez velikog investiranja u novi madrac ili ukoliko se radi o premekanom madracu koji više ne odgovara vama ili partneru, nadmadracom ćete ga učiniti čvršćim. Nadmadrac može produljiti vijek trajanja madraca u dobrom stanju, no ne očekujte da možete spasiti dotrajao madrac kojeg treba zamijeniti. Rok trajanja madraca, ovisno o materijalu od kojeg je izrađen i od proizvođača, iznosi od 5 do maksimalno 10 godina. Nakon 10 godina, ozbiljno razmislite o zamjeni madraca, prvenstveno iz zdravstvenih i higijenskih razloga.

Vrste nadmadraca

Najpopularniji su nadmadraci s memorijskom pjenom. Jedan od razloga je što na ovaj način imate priliku isprobati memorijsku odnosno viscoelastičnu pjenu bez investiranja u nešto skuplje madrace od tog materijala. Nadmadraci od lateksa sličnih su svojstva kao i oni od memorijske pjene. Lateks je vrsta prirodne gume i hipoalergenih svojstava.

Happy Dreams ponuda nadmadraca:

U Happy Dreams ponudi nadmadraca odaberite između Softy+ i Softy XL nadmadraca od memorijske pjene:

Nadmadrac Softy+

Nadmadrac Softy+ s osnovom od visco elastične pjene osigurava maksimalnu udobnost i vrlo praktičan transport, zahvaljujući rolanom pakiranju. Nadmadrac dolazi s presvlakom koja se skida i jednostavno održava pranjem u perilici. Osnova nadmadraca ispunjena je memorijskom pjenom gustoće 40 kg/ m3 u visini od 4,5 cm. Dolazi u različitim dimenzijama.

Nadmadrac Softy XL

Softy XL nadmadrac također je izrađen od visco elastične (memorijske) pjene. Može se postaviti na postojeći madrac radi poboljšanja njegovih svojstva ili na druge ležajeve koje koristite (kauč ili slično). Softy XL u rolanom je pakiranju, vrlo jednostavan za transport. Osnova madraca je memorijska pjena gustoće 50 kg/m3 u visini od 7 cm.