Večernje tuširanje: da ili ne?

Datum objave: 21. 09. 2015.

Ako ste spavalica i navika vam je odgađanje alarma onda je večernje tuširanje idealno za vas. Koji su ostali razlozi? Saznajte sami!

Zagovornik ste jutarnjeg ili večernjeg tuširanja?

Što vam bolje odgovora - završiti ili početi dan dugim tuširanjem?

To jest, mirišu li vam bolje plahte ili vaša poslovna odijela?

Mišljenja su podijeljena...

Provedemo trećinu našeg života spavajući pa je kvalitetan san dosta bitan.

Dobar jastuk, madrac, najbolja poza spavanja, savršena sobna temperatura. Sve je ovdje. No, jeste li se otuširali prije spavanja?

Istražili smo zašto je večernje tuširanje dobra odluka.

10 najboljih razloga za večernje tuširanje

 1. Štedi vrijeme ujutro. Možete dulje spavati, napisati domaću zadaću, napraviti doručak ili otići na ranojutarnju kavu i uživati u svježem zraku.


   
 2. Čistoća. Tuširanje prije spavanja uklanja nečistoće i mrtve stanice kože. Vaše tijelo će biti čisto "kao suza", što dovodi do zaključka da će i posteljina biti čista. Rjeđe pranje i mijenjanje posteljine nikome ne predstavlja problem.
   
 3. Uklanjanje nečistoća s lica. Istuširajte se navečer ako nosite šminku i imate problema s masnom kožom. I jednostavno umivanje lica bi bilo dovoljno, ali para s tuša će bolje obaviti posao.
   
 4. Izbjegavanje gužve. Probudite se i odjednom vas dočeka stampedo u kupaoni. Pranje zubiju, češljanje, uređivanje... većinu toga radimo ujutro prije odlaska na posao. Navečer možete uzeti koliko god vremena želite samo za sebe. Ovako i onako (pretpostavljamo) nemate gdje pametnije biti (osim u krevetu).
   
 5. Jutarnja tuširanja su stresnija. Tijekom jutarnjeg tuširanja, vjerojatno ćete razmišljati o svim obvezama koje vas čekaju. Noćno tuširanje ne uključuje takve brige, jer su sve obveze stvar prošlosti i možete se posvetiti oblacima i zvjezdicama.
   
 6. Opuštajuće je. Smiruje um i tijelo što rezultira slatkim snovima pa ne morate brojati ovce da biste usnuli u san.


   
 7. Vaš glas zvuči bolje noću. Jutarnji glas je većinom promukao. Ako volite pjevati pod tušem, ujutro ćete zvučati kao pokvarena ploča. Nemojte mučiti svoje ukućane.
   
 8. Pauci. Imate fobiju od pauka? Najbolje i najjednostavnije rješenje je mokra kosa. Pauci je mrze, a to znači manje pojedenih paukova tijekom noći :)
   
 9. Štedite novac. Struja je jeftinija u večernjim satima.


   
 10. Dobar završetak dana. Uskakanje pod topli poplun još onako polumokri od tuširanja. Ima li ičeg bolje?

Možda je vama ipak bolje tuširanje ujutro. Ili popodne? Navečer? Zapravo nije niti toliko bitno.

Najvažnije je da se dobro naspavate i uživate :)

Postavi nam pitanje