Top 5 najčudnijih hotela na svijetu

najscudniji-hoteli-na-svijetu-spavanje
Datum objave: 15. 04. 2016.

Postoje luksuzni hoteli s pet zvijezdica, a postoje i oni neobični koji svojim dizajnom plijene pažnju svjetskih putnika. Saznajte kojih smo top 5 najčudnijih hotela na svijetu odabrali :)

Radi li se o poslovnom putovanju ili obiteljskom odmoru uvijek maštamo i o što savršenijem hotelu.

No, ima i onih koji se na godišnje odmoru žele smrzavati ili imati neudoban krevet kao u zatvoru. To sve mogu pronaći u najčudnijim hotelima svijeta čiji popis vam donosimo u tekstu.

Ako je avantura cilj i vašeg odmora, tada je naš popis najčudnijih hotela kao stvoren za vas.

Oni se svojim dizajnom i konceptom razlikuju od uobičajenih smještaja i kao takvi privlače pažnju turista širom svijeta. Osigurat će vam odmor koji ćete dugo pamtiti.

Kojih smo top 5 hotela odabrali saznajte u nastavku :)

1. Ledeni hotel u Švedskoj

Ledeni hotel u Švedskoj
Foto: www.simplysweden.co.uk

 

Ako želite spavati na -5°C vjerojatno će vas odmah privući hoteli napravljeni, ni više ni manje nego, od leda.

Prvi takav hotel otvoren je prije 20-ak godina u selu Jukkasjärvi na sjeveru Švedske. Cijeli je napravljen od leda, a raspolaže s 19 raskošnih soba, restoranom, barom i crkvom u kojoj se mogu organizirati i vjenčanja. U predvorju hotela nalaze se ledene skulpture, a hrana i piće posebno su odabrani u skladu s okolnostima.

Iako je samo okvir kreveta napravljen od leda (dobijete normalan madrac) gosti svejedno spavaju u vrećama za spavanje, a na noćnom ormariću stoji vodič kako preživjeti hladnoću.

Na kraju noćenja dobit ćete i diplomu kao dokaz da ste preživjeli ovo ledeno iskustvo.

Za jedno noćenje u dvokrevetnoj sobi odvojit ćete 330 eura.

2. Zatvor hotel u Ljubljani

Mnogi zatvori pretvoreni su u hotele. Neki od njih dobili su malo više luksuza, a neki odišu pravom zatvorskom atmosferom.

Iako oni nisu nikakva novost, začudili smo se što jedan takav hotel ili točnije hostel postoji u susjednoj nam državi Sloveniji, točnije u Ljubljani.

Hostel Celica djelovao je kao zatvor sve do 1991. godine, a 1993. godine u njega su se ilegalno uselili umjetnici koji su ga pretvorili u umjetničku galeriju.

Hostel Celica u Ljubljani
Foto: www.hostelcelica.com

 

Tek je 2003. godine ovaj zatvor/umjetnička galerija postao hostel kojeg vode studenti.

Zatvor raspolaže s 20 ćelija (soba) od kojih je svaka posebna po svojem dizajnu, a jedino što je ostalo originalno su zatvorske rešetke na prozorima i vratima.

Za noćenje u ćeliji koju ćete dijeliti s ostalim nepoznatim “zatvorenicima” morat ćete izdvojiti oko 25 eura, a u noćenje su uključeni doručak te posteljina :)

3. Spavajte u vinskim bačvama 

Da ne bi ispalo kako su samo naši susjedi kreativni moramo spomenuti i hotele napravljene ni više manje nego od vinskih bačvi koji se nalaze upravo na našem području.

Od prošle godine je poznati vinar Marko Duvančić odlučio osim vina, u bačve smještati i turiste. Ovaj hotel nalazi se u Razvođu kraj Drniša, a svaka soba (bačva) napravljena je od hrasta i stara je više od stotinjak godina.

Hotel od vinskih bačvi
Foto: www.agroturizamduvancic.com
 

U bačvama su namještene dvokrevetne sobe, a namještaj je autohton, uglavnom s prijelaza 19. na 20. stoljeće. Svaka soba ima svoju kupaonicu, klima uređaj i LCD televizor.

Ispred hotela nalazi se bazen uz kojeg gosti mogu uživati u domaćem vinu, pršutu i janjetini :)

Za jedno noćenje u vrijeme sezone morat ćete izdvojiti oko 80 eura, a izvan sezone noćenje se smanjuje na otprilike 50 eura.

4. Najgori hotel na svijetu u Amsterdamu

Ako ste avanturističkog duha i ne smeta vam prljavština i što ćete možda spavati na podu, tada je za vas Hans Brinker Budget Hostel smješten u Amsterdamu.

On s ponosom nosi titulu najgoreg hotela na svijetu, a želite li rezervirati sobu učinite to što prije jer je neprestano pun!

Sobe nemaju toplu vodu ni ručnik što vlasnici tumače kao zaštitu okoliša i manju potrošnju vode. Ako se ipak odlučite istuširati, morat ćete se obrisati zavjesama jer vlasnici također žele uštedjeti vodu na pranju ručnika i tako očuvati planet.

Najgori hotel na svijetu u Amsterdamu
Foto: hansbrinker.com/amsterdam

 

Naravno, hotel se odriče svih odgovornosti, pa na svojoj web stranici kaže ovo:

“Svi posjetitelji Hans Brinker Budget Hotela čine to na vlastitu odgovornost, stoga neće tužiti hotel za moguće trovanje hranom, živčani slom, smrt, trovanje zračenjima, bolesti iz 18. stoljeća, poput kuge i sličnog...”

Zadovoljstvo boravka u ovakvom hotelu platit ćete oko 25 eura po noćenju.

5.  Hotel u avionu kraj Amsterdama

Ako vam je jedna od neostvarenih želja vožnja u prvom razredu aviona, pozivamo vas u luksuzni Jumbo Stay hotel s pet zvjezdica koji je zapravo stari avion s četiri motora.

Avion se nalazi na čvrstom tlu, točnije na aerodromu Teuge istočno od Amsterdama, pa gosti iz svojih soba mogu gledati polijetanja i slijetanja drugih aviona.

Hotel u avionu kraj Amsterdama
Foto: ​xllarge.com

 

Hotel u svojih 40-ak metara duljine sadrži 24 spavaće sobe, saunu, bar, kuhinju, televiziju i internet. Svi putnici imaju svoj krevet, čak i oni u ekonomskoj klasi, a za jedno noćenje ćete izdvojiti oko 44 dolara.

No, želite li odsjesti u luksuznom apartmanu koji se nalazi u kokpitu, cijena će biti malo viša - oko 345 dolara.

Ako ste ipak tip osobe koja više voli čitati o ovakvim hotelima iz udobnosti svojeg kreveta, preporučujemo ulaganje u najudobnije Happy Dreams madrace i jastuke posebno napravljene za vas - one koje znaju cijeniti udobnost svoje spavaće sobe :)

Uz nas se upustite u avanturu lijepih snova :)

Klikni za avanturu spavanja