5 ideja što učiniti sa starim madracem

madrac-opruzni
Datum objave: 01. 02. 2016.

Kupujete novi madrac i stari želite baciti u smeće? Nemojte. Ima mnogo stvari koje možete učiniti sa starim madracem, a vi ćete na kraju biti zadovoljniji.

Nakon dugo (i predugo) vremena odlučili ste kupiti novi madrac. I jako se veselite.

Jer vaš stari madrac je stvarno dao svoje. U deset godina koliko ste na njemu spavali, madrac vas je dobro služio i ne želite ga baciti u smeće?

Ne morate!

Stari madrac možete prenamijeniti i od njega izraditi jako cool stvari. A možete ga i donirati.

Upotrijebite maštu, dvije ruke i malo dobre volje i umjesto da madrac bacite u smeće, nađite za njega korisnu namjenu.

Kreativni ili dobrotvorni rad će vas ispuniti osjećajem zadovoljstva, a moći ćete prijateljima reći i kako ste ekološki osviješteni.

1. Donirajte madrac 

Jedan od najlakših načina kako se riješiti starog madraca je da ga - donirate. Iznenadili biste se koliko ljudi danas treba madrac. Nazovite lokalno prihvatilište za beskućnike i pitajte ih trebaju li madrac. Ako ne, možete nazvati prihvatilište za kućne ljubimce i njima donirati madrac. Dobro će im doći, posebno zimi.


Životinje u prihvatilištu bit će zahvalne na novom udobnom krevetu

 

2. napravite držače za boce za vino

Ako se osjećate kreativno, možete se malo igrati. Spiralne opruge koje ćete naću unutar madraca savršenog su oblika da u njih stavite boce vina. Izvadite opruge iz madraca i montirajte ih na grubo obrađene komad drveta.

Ovo može biti idealan rustikalni stalak za vino u vašoj kuhinji ili vikendici. 


Preuzeto s www.bobvila.com

 

3. Izradite romantični luster za vrt

Od starog dječjeg opružnog madraca možete izraditi i prekrasan luster za vrt. Po njemu možete pustiti i da raste vinova loza ili bršljan i tako stvoriti prekrasnu romantičnu atmosferu na vrtu ili trijemu. Takvi dodaci bi vas u specijaliziranim prodavaonicama opreme za vrt mogli stajati pravo bogastvo.


Preuzeto s www.bobvila.com

4. Napravite vertikalni vrt

Stari opružni madrac može biti vaša nova zelena oaza! Izvadite cijelu opružnu konstrukciju iz madraca i obojite je u neku živu boju. Ako živite u malom stanu u gradu i nedostaje vam zelenila to može biti vaša zelena površina na balkonu ili zeleni zid u kući.

Naš prijedlog je da napravite vrećice od jute, napunite ih zemljom te u njih posadite nezahtjevno začinsko ili neko drugo bilje. Vrećice zatim umetnite u spiralne podloge i to je to - imate vertikalni vrt.


Preuzeto s www.bobvila.com

5. Neka ga djeca koriste za igru

Ako imate djecu, vaš stari madrac može biti savršena podloga za igru ili zamjena za taj skupi trampolin koji vaša djeca žele. Vaš stari madrac može poslužiti i za gradnju tvrđave i bilo čega što djeca žele.


Djeca mogu tako skakati po starom madracu

 

Naravno, prije toga dajte madrac na profesionalno čišćenje kako djeca ne bi udisala grinje, prašinu i znoj.

Eto, nadamo se kako smo vam dali inspiraciju što sve možete učini sa starim madracem.

Možda imate vi neku ideju koje se mi nismo sjetili? Obavezno nam javite na naš Facebook.

I uživajte u spavanju na vašem novom madracu;)

Postavi nam pitanje