Kako spavati na neudobnim mjestima?

Ponekad se nađete u neugodnoj situaciji pa morate odspavati na jako neudobnim mjestima.
Datum objave: 07. 02. 2018.

Na popisu za putovanje, pa čak i odlazak na posao treba se naći i putni jastuk na napuhavanje kako bi se izbjegle neugodne situacije i kako bi neudobna mjesta postala udobna. Saznajte kako neudobna mjesta učiniti udobnima za slatke snove. 

Kada nam nedostaje sna, uvijek smo si sami krivi.

Ponekad nam se jednostavno ne da leći ranije u krevet, a kada se ujutro moramo ustati ponovno si govorimo kako ćemo danas navečer ići ranije spavati.

No nekad se jednostavno desi život - imamo previše posla za obaviti na poslu ili smo na putu pa spavanje padne ne u drugi već u treći ili četvrti plan.

Svima nam se u životu desi da jednostavno ne možemo leći u svoj krevet, a premoreni smo.

Mnogi ponekad ne mogu spavati ni u hotelskom krevetu, da ne pričamo o situacijama kada su zbog odgođenih letova stolice u zračnoj luci jedini ležaj.

Tada je vlastiti madrac doista samo san.

Kako bi se naspavali i na najneudobnijim mjestima donosimo vam nekoliko savjeta za malo kvalitetnije sklapanje očiju.  

SPAVANJE U AVIONU, BUSU ILI U VLAKU

Nismo svi dubokog džepa da si možemo priuštiti prvu klasu, pa se moramo snaći kako preživjeti putovanje u sjedećem položaju, bilo da se radi o avionu ili vlaku.

Za preživljavanje takvih noći uvijek treba biti spreman, a vaše glavno oružje je mali jastuk na napuhavanje u obliku slova U. Ovakav jastuk ne zauzima mnogo prostora, a možete ga napuhati na željenu tvrdoću. Ako pak niste ljubitelj jastuka na napuhavanje, ovakav jastuk možete kupiti s raznim ispunima te ga uvijek imati  pri ruci.

Za spavanje u avionu, busu ili vlaku bolje mjesto je ono kraj prozora jer tamo se možete bar nasloniti.

Ako se ipak nalazite u sredini ili do prolaza, vaš “U” jastuk će pomoći da vam glava ne pada lijevo ili desno.

Kako bi vaš san bio kvalitetan na oči navucite masku za oči, a u uši stavite slušalice i pustite si laganu glazbu koja će vas opustiti.

Nadajte se da uhvatite mjesto pokraj prozora, ali za svaki slučaj ponesite "U" jastuk

 

SPAVANJE U HOTELSKOJ SOBI

Neki ljudi provedu najbolje noći spavanja u hotelskoj sobi. Druge pak muči nepoznat raspored sobe, glasni susjedi ili pak prozor koji je iznad prometne ulice. Treći pak pate i od uzbuđenja koje se javlja tijekom putovanja pa im usprkos umoru adrenalin ne dopušta da usnu kako bi trebali.

Ako ste taj drugi i treći tip osobe  bitno je da u sobi u kojoj ćete boraviti procirkulira zrak. Probajte otvoriti prozor, a temperaturu okrenite na hladnu stranu, ako možete.

Ponesite sa sobom svoju jastučnicu. Tako ćete izbjeći bilo kakve neugodne mirise odnosno vaša jastučnica će mirisati po vašem najboljem omekšivaču.

Nemojte se sramiti. Ako vam soba u kojoj se trebate odmoriti nikako ne odgovara - madrac je pretvrd, prozor je okrenut prema ulici i tako dalje - pokušajte zatražiti novu sobu.

Nemojte se boriti protiv osjećaja nesanice, odnosno ako se stalno okrećete po krevetu a san nikako ne dolazi na oči. Ustanite i prošetajte po sobi i ne palite svjetlo, nakon toga legnite i uz prigušeno svjetlo čitajte knjigu.

SPAVANJE U UREDU

Prekovremeni sati, radne subote… posao se samo gomila, a ne smanjuje se…

Ta stresna situacija može dovesti do toga da počinjete kljucati pred računalom usprkos kofeinskim bombama od kave.

Tada je jednostavno vrijeme za power nap, drijemanje na poslu koje vas jedino može osvježiti.

Bitno je samo da pronađete prostoriju u kojoj neće biti osoba koje će vas probuditi. Ako možete na vrata stavite natpis “ne ulazi”.

Obavezno postavite alarm na nešto kraće vrijeme od samog trajanja pauze, kako ne bi usnuli u dubok san. Kratko drijemanje će izoštriti vašu pažnju i motoričke sposobnosti, a probudit ćete se osvježeni.

SPAVANJE U JAVNOSTI

Birajte mjesto koje je dobro osvjetljeno i koje je blizu osoblja za spavanje na javnom mjestu.

Nije ugodno kada jave da je vaš zrakoplov, vlak ili bus otkazan ili kasni. Pogotovo ako se nalazite u stranoj zemlji ili tranzitu.

Tada ste osuđeni na klupice ili stolice u čekaonici.

Gledajte da mjesto na kojem ćete malo odspavati bude sigurno. Naravno da bi najmračnije mjesto bilo najbolje kako bi se najbolje naspavali, no takvo mjesto privlači lopove, pa ostanite u blizini osoblja i svjetla kako bi izbjegli neželjene situacije. Držite svoje stvari zaključane i što bliže vama, po mogućnosti između vas i zida.

Izradite jastuk od odjeće koju ste ponijeli, a oko ramena se zagrnite s nekim šalom kako se ne bi osjećali tjeskobno.

Ako ste slučajno zapeli u noćnoj mori otkazanog leta s malom djecom tražite dječji krevetić. Neke zračne luke imaju krevetiće, a ako lijepo pitate možda čak i dobijete krevet ili hotelsku sobu od aviokompanije.

Ako ste ipak zaglavili na željezničkoj postaji - samo mirno.

 

Kada se vratite kući trebat će vam puno sna kako bi sve nadokadili. A za sretan san potreban je dobar madrac.

 

NAĐI NOVI MADRAC ZA SRETNE SNOVE