Proljeće je stiglo: unesi njegov duh i u spavaću sobu

Datum objave: 30. 03. 2016.

Zima je završila. Vrijeme je i da sa svojeg kreveta zbacite teške zimske pokrivače i poplune i nabacite laganiju proljetnu posteljinu veselih uzoraka.

Spavanje u krevetu sa svježe promijenjenom posteljinom.

Osjećaj sunčevih zraka na licu.

Ljubaznost stranaca. 

Možda bi se iznenadili, ali upravo tu su stvari koje nas u životu najviše čine sretnima. I to baš tim redoslijedom.

Potvrdilo je to istraživanje koje je provela britanska tvrtke Bupa na više od 2000 ljudi, a piše Daily Mail.

A kad nas već sunce i posteljina čine tako sretnima, zašto se ne bi počastili i u svoj krevet unijeli dašak proljeća?

I bili dvostruko sretni:)

Proljeće u spavaćoj sobi

Zima je završila. I kako ćete možda u ormaru zamijeniti debele zimske veste laganijom proljetnom garderobom, tako i vaš krevet vapi za proljetnim make-overom.

Vrijeme je da s njega zbacite teške zimske pokrivače i poplune i nabacite laganiju proljetnu posteljinu. Ne bi bilo loše i da nabavite posteljinu jarkih proljetnih boja i tako i bojom unesete proljeće u svoju spavaću sobu i krevet. 

Nabaci proljetnu posteljinu

  • Odredite prave dimenzije. Ako krećete u potragu za novom posteljinom trebali bi znati koje dimenzije su vam potrebne. Ako niste sigurni izmjerite dužinu i širinu kreveta kako ne bi kupili premale ili prevelike plahte.
  • Izaberite materijal. Kod izbora materijala uzmite u obzir da je proljeće i da vam trebaju lagani i prozračni materijali od prirodnih tkanina. Odaberite pamuk, ali birajte šifon ili pamučni saten, a izbjegavajte tople zimske verzije pamuka poput flanela. Ako ste alergični, birajte poplun koji je namijenjen baš alergičarima. U Happy Dreamsu nudi se poplun Comfort baš za tu svrhu. Ako ste alergičar vjerojatno vam je bitno da takav poplun možete oprati, pa obratite pozornost i na taj detalj.
  • Neka sve procvjeta. Kako bi u svoju spavaću sobu unijeli dašak proljeća, odaberite cvjetne uzorke i pastelne boje. Proljeće poziva na mekšu paletu boja, a nećete pogriješiti niti ako odaberete posteljinu s uzorkom cvijeća, ptica, lišća ili drugih prirodnih motiva.

Ne zaboravi na proljetno čišćenje

Za potpuni doživljaj potrošite i nekoliko minuta na čišćenje spavaće sobe.

U vrlo malo vremena možete napraviti sljedeće:

  • obrišite prašinu s noćnih ormarića i drugog namještaja. Potrudite se doseći do svih mjesta koje zanemarujete tijekom uobičajenog brisanja prašine.
  • iznesite jastuke i poplune van da se prozrače.
  • iznesite madrac van da se prozrači.
  • napravite inventuru noćnog ormarića. Vrijeme je da se riješite prastarih pastila za grlo i časopisa od prošle zime. Ispraznite ladice i ostavite u njima samo što vam je apsolutno nužno. 
  • obrišite prašinu sa žarulja i lustera. Jer žarulja svijetli 25 posto jače kada je čista i nema prašine na njoj ;)

Uz ovih nekoliko savjeta, vjerujemo kako ćete odmah osjetiti dašak proljeća u spavaćoj sobi:)

Ugodan odmor vam želimo.

Nađi proljetni madrac