Sa sklopivim krevetom spremni dočekajte neočekivane goste

Ležaj Pretty na razvlačenje
Datum objave: 13. 07. 2016.

U sklopivi krevet zaista vrijedi investirati. Dolazi u različitim veličinama što znači da ćete naći model koji vam odgovara, bez obzira na to koliko prostora imate

Ljetni mjeseci stvoreni su za odlazak na putovanje i odmor.

No, što kada vam najavljeni gosti nakon nekoliko sati ili čak dana putovanja, stignu u većem broju nego što ste očekivali.

Isto tako, možete se lako naći sa suprotne strane kada vam je domaćin kod koga odsjedate pripremio jedan krevet premalo.

Kako ne biste bili u problemima, napravite sve što je u vašoj moći da izbjegnete neugodnosti.

Rješenje za vas je - pomoćni ležaj

Bilo da vam dolaze gosti ili vi putujete s obitelji nekamo u posjetu, opremanje vašeg stana ili apartmana pomoćnim ležajevima uvijek će vam dobro doći.

Najčešća opcija kod namještanja, odnosno kupnje pomoćnog ležaja, je krevet na razvlačenje, to jest sklopivi krevet.

Njegova najveća prednost svakako je što ne zauzima mnogo prostora, budući da ga nećete držati rastvorenog onda kada nitko na njemu neće spavati.

Tako dugo dok se ne pojave gosti, zauzimat će tek mali kutak sobe.

Naravno, ne morate ga imati ni na posve vidljivom mjestu u sobi ako vam smeta ili nemate baš mjesta. Možete ga pospremiti u podrum, tavan ili garažu i nikome neće biti na putu.

Osim kreveta, ako vam često neočekivano banu gosti, mogli biste razmisliti i o kupnji sklopive fotelje.

Tijekom dana koristite je kao klasičnu fotelju, a kada dođe vrijeme spavanja jednostavno je možete razvući i u tom trenutku postaje pravi pravcati krevet na kojem će vaši gosti biti spremni uhvatiti dobar san bez nesanice.

Najveća prednost leržaja na razvlačenje je što ne zauzima mnogo prostora
Najveća prednost leržaja na razvlačenje je što ne zauzima mnogo prostora

Alternativa standardnom krevetu

Višenamjenski namještaj, doista je, dosta popularan jer je pogodan za domove u kojima je prostor ograničen. Pogotovo to vrijedi za iznajmljivače apartmana.

Fotelja na razvlačenje iznimno je kvalitetna alternativa standardnom krevetu, između ostaloga, jer može biti izrađena od memorijske pjene, što pozitivno utječe na kvalitetu sna.

Osim toga, za one koji paze na dizajn interijera, ovaj tip fotelje/kreveta može biti napravljen u raznim stilovima pa može biti i moderan dodatak bilo koje prostorije.

Većina ponuda na tržištu obuhvaća razne vrste preklopnih ili kreveta na izvlačenje.

No, budite oprezni, nemali broj njih rezultira određenim problemima, kao što su složeni mehanizmi za izvlačenje, mehanizmi bez jamstva ili korištenje kojekakvih „sumnjivih madraca“. 

Fotelja na razvlačenje može biti izrađena od memorijske pjene što pozitivno utječe na kvalitetu sna
Fotelja na razvlačenje može biti izrađena od memorijske pjene što pozitivno utječe na kvalitetu sna
 

Krevet na sklapanje - odlična investicija

U većini slučajeva, takvi madraci znaju biti razne vrste prostirki ili spužvi na krevetu, a ne madrac u pravom smislu koji se koristi za svakodnevno i zdravo spavanje.

Uvijek stoga kupujte kod osobe od povjerenja.

Jedina mana sklopivih kreveta je što nije toliko udoban kao vaš standardni madrac, no kada se uzme u obzir njegova svrsishodnost, nema govora o tome da krevet na sklapanje nije odlična investicija.

U sklopivi krevet zaista vrijedi investirati. Dolazi u različitim veličinama, što znači da ćete naći model koji vam odgovara, bez obzira na to koliko prostora imate.

Madrac ćete ionako vrlo lako izabrati u našoj ponudi.

Nadmadraci uvijek pomažu

Ako vam se krevet ili fotelja na sklapanje čine neudobnima, to možete riješiti nabavom nadmadraca.

Nadmadraci potpomažu pravilnom položaju vrata te otklanjaju bol u leđima, stoga su idealni u kombinaciji s ležajevima koji su praktični, a nemaju dobru potporu kralježnici.

Nadmadraci se najčešće rade od memorijske pjene: materijala koji “pamti” položaje tijela, djeluje antialergijski, reagira na našu tjelesnu temperaturu, rasterećuje točke najjačeg pritiska i prilagođava se prekomjernom okretanju tijela za vrijeme sna te poboljšava cirkulaciju.

Oni rađeni od hladne pjene zbog specifične unutarnje strukture omogućuju izuzetnu cirkulaciju i prozračnost.

​Nadmadraci od memorijske pjene djeluju antialergijski, reagiraju na našu tjelesnu temperaturu te, između ostaloga, poboljšavaju cirkulaciju
Nadmadraci od memorijske pjene djeluju antialergijski, reagiraju na našu tjelesnu temperaturu te, između ostaloga, poboljšavaju cirkulaciju

Madrac na napuhavanje

Ako vas i opremljenog pomoćnim ležajevima na razvlačenje, gosti svejedno uspiju iznenaditi, postoji još jedan adut u rukavu.

Naime, razmislite o investiranju u madraca na napuhavanje.

Ovaj popularni alternativni ležaj praktičan je za spavanje, no nije toliko udoban kao sklopivi krevet, stoga biste ga trebali koristiti kao posljednju opciju.

Ne preporučuje se spavati na njemu dulje vrijeme jer nije zamišljen da obavlja funkciju klasičnog kreveta, što bi moglo imati loše posljedice po vaše zdravlje, pogotovo kralježnice.

Ovaj alternativni ležaj praktičan je za spavanje, no nije toliko udoban kao sklopivi krevet, stoga biste ga trebali koristiti vrlo rijetko
Ovaj alternativni ležaj praktičan je za spavanje, no nije toliko udoban kao sklopivi krevet, stoga biste ga trebali koristiti vrlo rijetko

 

S druge strane, prednost mu je što je lako prenosiv, a za jednu ili ili dvije noći “odradit će ono za što je plaćen”, nakon čega se lako može pospremiti u bilo koji kutak stana ili kuće.

Ako ništa drugo, moći ćete ga koristiti za ono za što je i prvobitno namijenjen - plažu :).

Pogledajte naše krevete