5 razloga zašto ne bi trebali kupiti rabljeni madrac

Ne treba se dvoumiti oko kupnje rabljenog madraca: jednostavno ga ne treba kupiti
Datum objave: 28. 06. 2017.

Rabljeni madrac čini vam se dobrom idejom. Jeste li sigurni? Možete li svaki dan spavati na madracu za kojeg niste sigurni gdje je bio?

Trebate novi madrac jer je vaš stari madrac stvarno stvar prošlosti. Ili vam novi madrac treba za vikendicu u kojoj ne boravite često ili za vašeg studenta. 
 
U bilo kojoj od ovih situacija ne bi trebali tražiti rabljeni madrac. U redu je kupiti rabljeni auto, rabljenu odjeću koju ćete oprati pa čak i dječji krevetić koji se može prebrisati i dezinficirati. 
 
No u potrazi za povoljnijom cijenom i dobrom ponudom morate imati granice. I tu granicu treba povući kod kupnje madraca.
 

Zašto? Ima bar pet valjanih razloga zašto nikad ne bi trebali kupiti rabljeni madrac.

1. Kod rabljenog madraca ne znate kako je bio održavan

Znate li gdje je sve bio madrac koji se prodaje preko oglasnika? Možda je doista stajao zapakiran kako piše u oglasu, a možda su ga prenosili na krovu automobila. 

Madrac na krovu automobila
Možda se rabljeni madrac vozio i na krovu automobila (Foto: DiamondBack Truck Covers/Flickr.com)


Možda je bio neki izložbeni primjerak pa su svi ljudi koji su došli isprobavati madrace sjeli baš na njega.
To dvoje što smo naveli je možda i podnošljivo, a što ako je madrac stajao u nekom podrumu ili nikad nije bio očišćen kako spada?

Dječje madrace doista nikad ne bi trebalo kupovati rabljene - djeca često mokre u krevet pa je životni vijek dječjeg madraca još kraći.
I još jedna stvar: madrac, za razliku od vintage haljine ili jakne iz second hand shopa, ne možete baciti u mašinu s dezinfekcijskim sredstvom i samo ga oprati. 

2. Ne možete znati koliko je kvalitetan rabljeni madrac

Ako vas prvi razlog nije dovoljno uvjerio u to da nije pametno kupovati rabljeni madrac, možda će vas u to uvjeriti činjenica da ne možete utvrditi kvalitetu rabljenog madraca

Čak i ako on izgleda čisto i osoba koja ga prodaje preko oglasnika uvjerava vas da je stajao u sobi za goste i na njemu se u dvije godine spavalo ukupno 10 puta, bit će vam teško utvrditi trenutno stanje madraca.

Slabija kvaliteta memorijske pjene, opruge i ostali materijali mogu propasti s vremenom. Ležanje na madracu koje uključuje i znojenje baš kao i prolijevanje raznih napitaka po njemu može doista izvjetroperiti madrac. 

To su “kvarovi” koje ne možete na prvu vidjeti, a kupnjom madraca preko oglasnika ne dobivate garanciju

3. Rabljeni madrac kraće će vam trajati

Životni vijek jednog madraca je oko sedam godina. Nakon tih dugih godina bliskog druženja preporučuje se zamjena madraca.

Rabljeni madraci kraće traju
Rabljeni madrac puno brže morate zamijeniti novim (Foto: Alan Stanton/Flickr.com)

 

Ako kupujete rabljeni madrac on će vam toliko kraće trajati koliko ga je osoba koja ga prodaje koristila i opet ćete kroz nekoliko godina kupovati novi madrac.

4. Rabljeni madrac nije madrac baš za vas

Kada kupujete rabljeni madrac, mirite se s rješenjem za nekog drugog. A kada kupujete madrac za sebe birate ga prema tome volite li više tvrde ili mekanije madrace, imate li problema s kralježnicom, kakvu pjenu odabrati i postoje li madraci za alergilčare

I tada, odgovarajući na sva pitanja - birate madrac baš po svojoj mjeri

5. Novi madrac napravljen je od boljih materijala

Iz godine u godinu, iz linije u liniji, svaki madrac proizveden u Happy Dreamsu je bolji. Materijali koji se koriste, poput memorijske pjene, nastavljaju svoj razvoj. Ako samo pogledate našu ponudu madraca od pjene vidjet ćete da postoji čak nekoliko vrsta madraca od pjene: lateks pjena, PU i visokoelastična pjena kao i hladno lijevana pjena te memory pjena. 
 
Kupnjom rabljenog madraca zakidati sami sebe za velik izbor koji vam se nudi. 
Madrac je važan. Na njemu ćete provesti trećinu svog života. Odaberite ga pametno 

 

Novi madrac, pametan izbor