Kako odabrati savršeni poplun za jesen?

Kako odabrati savršeni poplun za jesen?
Datum objave: 26. 09. 2016.

Neki materijali bolje zadržavaju toplinu pa su pogodniji za spavanje zimi, dok drugi bolje provode toplinu pa su bolji za proljeće i ljeto. Za hladnije mjesece pogodniji su popluni od npr. ovčje vune ili poliestera, dok su oni s bambusovim vlaknima pogodniji za ljeto.

Mekan i topao, a istovremeno lagan i prozračan.

Svi bismo željeli da nam u već pomalo prohladnim jesenskim večerima i noćima upravo takav tijekom sna bude susret s našim vjernim noćnim pratiteljem - poplunom.

Prije nego krenete u kupnju nečeg toliko važnog za dobar, kvalitetan i nadasve zdrav san, trebali bi razmisliti o nekoliko stvari.

Zimski i ljetni popluni

Prije svega, zanima vas koje dimenzije vam trebaju, od kojih materijala je poplun napravljen te, što je u ovom našem slučaju najvažnije, za koje godišnje doba odabirete poplun.

Naime, nije svaki poplun za spavanje u svako godišnje doba!

Neki materijali bolje zadržavaju toplinu pa su pogodniji za spavanje zimi, dok drugi bolje provode toplinu pa su bolji za proljeće i ljeto.

Često ljudi imaju set za ljeto, kao i set za zimu, što nije loša ideja.

Kada govorimo o godišnjim dobima, važno je reći kako o namjeni u kojem razdoblju koristiti koji poplun, najviše nam može pomoći znanje o materijalu od kojeg je poplun napravljen.

Neki materijali bolje zadržavaju toplinu pa su pogodniji za spavanje zimi, dok je drugi bolje provode pa su bolji za proljeće i ljeto
Neki materijali bolje zadržavaju toplinu pa su pogodniji za zimu, dok je drugi bolje provode pa su bolji za ljeto
 

Za hladnije mjesece - vuna i poliester

Tržište je danas doista prepuno popluna različitih materijala kao što su oni punjeni perjem, ali i drugih materijala; pamuka, bambusovih vlakana, ovčje vune, poliestera, raznih mikrovlakana, itd.

Za hladnije mjesece pogodniji su popluni od npr. ovčje vune ili poliestera, dok su oni s bambusovim vlaknima pogodniji za ljeto.

Naravno, materijal nije jedino što utječe na to da li je poplun pogodniji za zimu ili ljeto. I količina punjenja u poplunu utječe na to za koje je godišnje doba pogodan.

Što se tiče dimenzija, poplun bi trebao bi biti istih dimenzija ili čak malo veći od vašeg kreveta.

Većina nas ne spava tako čvrsto da se probudi u točno istom položaju u kojem smo zaspali.

Drugim riječima, tijekom sna se vrpoljimo i mijenjamo položaje, pa se i taj poplun često nađe na mjestima i položajima gdje ne bi trebao biti.

Upravo zbog toga odaberite poplun malo većih dimenzija od kreveta.

Favoriti Happy Dreamsa

U ponudi web shopa Happy Dreams nalaze se dva odlična popluna za jesenske noći.

Poplun Sanny ima navlaku izrađenu od 100% poliesterske tkanine, dok je ispuna popluna od 100% poliesterske silikonizirane vate.

Sanny dolazi u dvie dimenzije; 200x140 i 200x240.

Sanny ima navlaku izrađenu od 100% poliesterske tkanine, dok je ispuna popluna od 100% poliesterske silikonizirane vate
Sanny ima navlaku od poliesterske tkanine, dok je ispuna popluna od poliesterske silikonizirane vate
 

Njegova ispuna je prošivena te tako optimalno raspoređena po poplunu pružajući visoki nivo udobnosti za vrijeme sna.

Sastav i izvedba popluna Sanny omogućavaju vrlo jednostavno održavanje, a poplun se može prati u perilici rublja na 40°C.

Sastav navlake popluna je 70% pamuk te 30% poliester, dok je ispuna 100% poliesterska.

Jednostavno održavanje

Osim Sannyja, u ponudi je i poplun Comfort čija je presvlaka izrađena od 100% pamuka uz antialergijsku i antibakterijsku obradu.

Ispuna popluna je od poliesterskog silikoniziranog vlakna (450 g/m2), a također se, kao i Sanny, jednostavno održava i pere u perilici.

Presvlaka popluna Comfort je izrađena od 100% pamuka uz antialergijsku i antibakterijsku obradu
Presvlaka popluna Comfort je izrađena od 100% pamuka uz antialergijsku i antibakterijsku obradu
 

U dimenzijama 200x140 i 200x200, najvažnija karakteristika ovog popluna je 100% pamučna antialergijska i antibakterijska presvlaka s prošivenom ispunom radi čega će vaš san biti mekan i sladak.

Naručite svoj poplun za prohladne jesenske noći u Happy Dreamsu.

Savršeni popluni za jesen