Noćni ormarić, najpraktični dio namještaja s kojim možete biti kreativni

nocni-stolic
Datum objave: 29. 04. 2015.

Da, treba vam noćni ormarić. Za budilicu, za čašu vode i za svjetiljku. Za sve što vam treba biti nadohvat ruke kada ste u krevetu. S tim komadom namještaja možete biti i izrazito kreativni.

Krenuli ste u opremanje spavaće sobe.

Jasno vam je, treba vam krevet i ormar. Naravno, ako ne želite neku asketsku sobu treba vam još nekoliko komada namještaja.

Npr. noćni ormarić. Ako ste jedan od onih koji se pita “što će mi to uopće u životu”, odgovor je jednostavan - da, treba vam.

Noćni ormarić vam treba: za odložiti naočale i knjigu, staviti lampicu i čašu vode.

Noćni ormarić, ako zbog ničega drugoga treba vam iz praktičnih razloga. Na njega odložite naočale (ako ih nosite), pri ruci uvijek imate čašu vode ako ožednite usred noći ili odložite sve one lijekove kada vas neka gripa ili prehlada prikuje za krevet. 

Tamo se nalazi i ona dosadna budilica (ok, telefon) koju bi najradije ujutro bacili kroz prozor. 

Ako čitate, ne moramo vam ni naglašavati da svoju trenutnu mini-knjižnicu možete odložiti na noćni ormarić. Naravno, to je i mjesto gdje bi trebali imati i noćnu lampicu.

Ovaj dio namještaja zbilja vam treba. Ali budite kreativni.

Lako je kupiti set namještaja: krevet, ormar i noćni ormarić. Naravno, ako tako kupujete, ne možete pogriješiti da li ste pogodili stil. On vam je već unaprijed određen.

Ali, ne mislite li da bi se ipak možda mogli malo poigrati?

Spavaće sobe koje skladno namjestite s različitim komadima namještaja sigurno će odavati bolju “vibru” od onih industrijski namještenih setova namještaja.

Prije nego što krenete u odabir dizajna, imajte na umu jednu bitnu praktičnu stvar - visinu noćnog ormarića. On mora biti toliko visok koliko i vaš krevet.

I za odlaganje

Vaš noćni stolić ne mora biti samo stolić, on može biti i komoda. Unutra možete staviti neke druge stvari, pa vam može poslužiti i kao namještaj za odlaganje.

Stolić za kavu

Stolić za kavu također može poslužiti. Ukoliko je vaš krevet niži, vjerojatno ćete i morati uzeti takav stolić.

Koferi i kutije

Ukoliko je krevet viši, prostor ispod stolića ostaje vam neiskorišten. I tu možete “uštedjeti”. Kupite nekoliko kutija i naslažite ih jedne na druge. Vizualno super izgleda.

I naravno, ako ste jedan od onih najkreativnijih, svoj noćni stolić složit ćete od nečega što vam stoji u podrumu, a baš bi dobro izgledalo. Možda su to baš stari kovčezi.

Svaka dobra ideja dobro je došla.

Jedino na što trebate pripaziti je - visina. Ono praktično najčešće i zaboravljamo.

Postavi nam pitanje