Spavajte i vi zimski san u vreći za spavanje u obliku medvjeda

Datum objave: 04. 12. 2015.

Neobičnim izumima kao da nema kraja. Umjetnica Eiko Ishizawa tako je osmislila jedinstvenu vreću za spavanje u obliku medvjeda.

Dolazi zima, a to za životinje znači - hladnoća i glad. Neke životinje zato sele u toplije krajeve, druge grade tople nastambe, a treće spavaju zimski san.

Nažalost, mi nismo takve sreće da bi zimu mogli prespavati. Ali ako želite - možete se barem pretvarati da spavate kao medvjed u neobičnoj vreći za spavanje u obliku medvjeda.


 

Nevjerojatno realna plišana vreća izgleda baš kao pravi medvjed. Ima čak i glavu medvjeda pričvršćenu na vreću pa kada se skroz zatvorite izgledate kao medvjed.

Ili kao da vas je upravo pojeo medvjed.

Vreća za spavanje ima patentni zatvarač cijelom dužinom kao i normalna vreća za spavanje.

Medvjed-vreća je umjetničko djelo

Neobična i jedinstvena vreća za spavanje zapravo je skulptura, odnosno instalacija koja se zove "Veliki uspavani medvjed", a umjetničko djelo potpisuje japanska umjetnica Eiko Ishizawa.

 

Japansku umjetnicu je za kreiranja ove originalnu vreće nadahnula istinita priča o medvjedu u Bavarskoj.

Naime, 2006. godine u Alpama u Bavarskoj se pojavio divlji medvjed. Ta vijest je uzbudila mještane, jer divlji medvjed u Bavarskoj prije toga nije bio viđen 170 godina. 

O medvjedu je pokrenuta velika rasprava među lokalnim stanovništvnom, ali i na nacionalnoj razini. Ljudi su se podijelili na one koji su bili na medvjedovoj strani i koji su ga voljeli i na one koji su smatrali kako je divlji medvjed problem. 

Na kraju, Vlada je donijela odluku da će uloviti, odnosno ustrijeliti medvjeda.

Ova tragična medvjedova priča inspirirala je japansku umjetnicu da kreira umjetničko djelo koje će simbolizirati granicu između kulture i divlje prirode.

Vreću možete naručiti za 2.350 dolara

Jedinstvena vreća za spavanje ima cijenu pravog umjetničkog djela i može se naručiti za "sitnih" 2.350 dolara. Vreća se u potpunosti izrađuje ručno i prema narudžbi.

Umjetnica je pozvala sve koji naruče ovu skupocjenu vreću da joj se jave povratno i podijele s njom iskustva koja će doživjeti s ovom vrećom

- Sve povratne informacije ucrtat ću na kartu koja će pokazati gdje ima najviše medvjeda i u kakvom krajoliku žive. Na taj način medvjed će napokon moći slobodno hodati vani u svijetu! - poručila je umjetnica. 

Ako vam se sviđa ovaj koncept ili bi samo željeli imati vreću za spavanje u kojoj ćete biti glavna faca na kampiranju - možete je naručiti ovdje. 

Ako pak više preferirate konvencionalnije ležajeve, preporučamo vam da pogledate našu ponudu kreveta i madraca ;)

Postavi nam pitanje