Tijekom spavanja možete se pročistiti uz ovih 5 napitaka

Samo šalica čaja prije spavanja može pomoći organizmu da se riješi otrova tijekom noći
Datum objave: 19. 07. 2017.

Kada spavamo naše tijelo se obnavlja. Jetra je glavni organ za pročišćavanje organizma, a kako bi joj pomogli pri izbacivanju otrova iz tijela trebamo miran san i dovoljno tekućine. Prije spavanja bilo bi dobro popiti vodu s limunom ili čaj od kamilice, mente, zobi ili lotusa. 

Kada spavamo, obnavljamo se. Nakon dobro prospavane noći drugog dana osjećamo se puni energije i zadovoljni. Naše tijelo dobilo je dovoljno energije.

Tijelo se tijekom sna može i pročistiti, a u tome glavnu ulogu ima naš glavni organ za pročišćavanje - jetra. Ona ubrzano radi između 1 i 3 sata ujutro, a pojedinim napicima koje popijemo prije spavanja možemo joj pomoći u tom poslu.

Takve metode pročišćavanja već se stoljećima koriste u kineskoj medicini, a kako bi noćna detoksifikacija prošla u najboljem redu moramo čvrsto spavati i tijelu osigurati dovoljno tekućine. 

Kako bi prošli noćno pročišćavanja, prije spavanja pokušajte s 5 provjerenih napitaka.

5 odličnih napitaka za detoksikaciju tijekom spavanja

#1 Čaj od kamilice

U Hrvatskoj je čaj od kamilice uvijek broj 1 za sve zdravstvene tegobe. Naravno, za to postoji i dobar razlog.

Znate onaj gorkasti okus koji kamilica ima? Upravo taj dio kamilice pomaže jetri pri čišćenju kanala od raznoraznih otrova. 

Uz to, kamilica umiruje živce i uz nju je lakše zaspati. Nije ni slučajnost da će vam liječnik pri svakoj upali reći da pijete i dosta kamilice. Ona ima i protuupalna svojstva.

#2 Limun i voda

Vodu s limunom trebali bi piti toplu za pročišćavanje

Za pročišćivanje organizma ne bi trebali piti limunadu već limun i vodu. I to toplu vodu s limunom. U toplu vodu jednostavno bi trebalo staviti nekoliko kriška limuna (ako se radi o organskim limunima) ili bi u čašu trebalo iscijediti limunov sok. 

Tijekom noći limun pomaže iz krvi izvući razne otrove

#3  Čaj od mente

Čaj od mente pomaže kod probave i dobar je izbor prije spavanja ako ste za večeru pojeli neku tešku hranu. Menta otklanja posljedice prenajedanja pa uz taj čaj možete imati i čvršći san. Kako je i jetra uključena u probavni proces, ispijanje čaja od mente pomaže pri detoksifikaciji. 

#4 Čaj od zobi

Čaj od zobene kaše podiže imunitet

Zobene pahuljice divan su obrok za početak dana. Zob je bogata beta-glukanom, a pahuljice se dugo razgrađuju pa daju dugi osjećaj sitosti i opskrbljuju s dovoljno energije. 

Uz pahuljice može se piti i zobeni čaj, on podiže imunitet, a vrlo je blagog okusa. Proteini iz zobi pomažu jetri pri pročišćivanju. 

Zobeni čaj dobro djeluje i na živčani sustav, smiruje ga - odlična izbor prije spavanja.

Ako se pitate kako se radi - nije ništa komplicirano. 

Priprema čaja od zobi:
2 velike žlice zobi stavite u lončić u koji ste stavili dvije do tri šalice vode. Vodu zagrijavajte do vrenja, a kada sve zavrije kuhajte još 10 minuta. Zob ocijedite i imate čaj 

#5 Čaj od lotusa

Lotusov čaj možete naći u trgovinama zdrave hrane. Radi se o kineskom čaju koji smanjuje stres, napetost i smiruje um. 
Ovaj čaj idealan je za sve koji legnu u krevet i po mislima im se samo vrte crne misli. Lotusov čaj u detoksikaciji pomaže tako da smiruje organizam i tijelu dopušta da se odmori kako treba.


Šalica čaja prije spavanja sigurno vam neće pomoći da se u potpunosti očistite od otrova, pogotovo ako tijekom dana pretjerujete u hrani i piću.

No ako ste umjereni, sigurno može pomoći. Ako ste tijekom dana umjereni u hrani i piću, uz dobar san s napicima prije spavanja možete čak i izgubiti koju kilogram viška.

Isprobajte, šalica dobrog čaja prije spavanja sigurno će vam dobro doći.  

Sviđa ti se članak?

Prosurfaj kroz naš blog