6 najčešćih pitanja kod kupnje jastuka

Datum objave: 27. 04. 2016.

S obzirom na to da kako je jastuk važan dio naše garniture za spavanje, odlučili smo u našim prodajnim salonima istražiti što je to što vas najviše zanima kada kupujete jastuk. 

Kupnja odgovarajućeg jastuka za spavanje važna je za naš dobar san gotovo jednako kao i kupnja odgovarajućeg madraca.

Neadekvatan jastuk može prouzročiti ukočenost vrata i bolove u leđima i zato je jako važno odabrati adekvatan jastuk.

Glava teži otprilike pet kilograma tako da joj jastuk treba pružiti adekvatnu podršku i udobnost. S obzirom na to da je jastuk tako važan dio naše garniture za spavanje, odlučili smo istražiti što je to što vas najviše zanima kada kupujete jastuk.

U nastavku pročitajte 6 najčešćih pitanja kupaca u Happy Dreams salonima kod kupnje jastuka. I naravno, odgovore na njih;)

1. Kakve jastuke imamo u ponudi?

U Happy Dreamsu u ponudi imamo klasične jastuke i anatomske jastuke.

U klasične jastuke ubrajamo jastuke koji su punjeni perjem ili poliesterskim vlaknom te su dimenzija 60*80 cm, poput jastuka Comfort koji je punjen poliesterskim vlaknom. 

Pogodan je za osobe koje su sklonije klasičnom jastuku te za opremanje objekata.

Anatomskih jastuka imamo nekoliko različitih vrsta i oni, kao i madraci, mogu biti od različitih vrsta pjena. Najpopularniji su jastuci od visco-elastične odnosno od memory pjene.

2. Koji jastuk bismo preporučili s obzirom na položaj spavanja?

Osobama koje spavaju na boku najbolje odgovaraju nešto viši jastuci (do 16 cm visine) i njima preporučujemo My Pillow blue Lavander.


Jastuk My Pillow Blue Lavander idealan je za spavače na boku

 

Spavačima koji kombiniraju bočno spavanje s položajem na leđima najbolje odgovaraju valoviti jastuci koji s različitim visinama vala daju mogućnost spavaču da sam odabere visinu na kojoj mu je ugodnije spavati.

Takvim spavačima preporučujemo jastuk My Pillow Eco Green ili jastuk Venice Anatomic.

Osobe koje vole spavati na trbuhu prvenstveno trebaju što niži jastuk da ne bi došlo do poremećaja u vratnoj kralježnici i ostatku tijela.

Stručnjaci čak smatraju da je položaj spavanja na trbuhu potpuno nepravilan položaj za spavanje, ali i tu možemo pomoći s varijantom jastuka Venice Ortopedic koji svojim specifičnim oblikom pruža najbolju potporu glavi i vratu.

3. Imamo li antialergijske i antibakterijske jastuke?

Naš klasični jastuk Comfort ima antialergijsku i antibakterijsku kojom je postignuta otpornost jastuka na razne vrste bakterija.

Jastuci My Pillow Blue LavanderMy Pillow Eco Green sadrže Health Protection ekskluzivni tretman koji je u mogućnosti ukloniti i spriječiti bakterije, prašinu, grinje i gljivice odgovorne za alergije, loše mirise te promjenu boje tekstila.

Jastuci Venice Anatomic i Venice Ortopedic imaju antibakterijsku Sensity tkaninu.

4. Imamo li dodatne navlake?

Svaki naš jastuk dolazi s perivom navlakom, a dodatne navlake imamo u ponudi za modele jastuka My Pillow Blue Lavander, Venice Ortopedic, Venice Anatomic i My Pillow Eco Green.

Cijena im je 119,00 kn.

5. Kako održavati jastuk?

Osnovni savjeti za kvalitetno održavanje jastuka su sljedeći: provjerite etiketu i uputstva za održavanje i držite ih se, svaki dan protresite i prozračite jastuk redovno mijenjajte jastučnice.


Prozračujte jastuk i redovno mijenjajte jastučnice

 

Ako ćete se držati ovih uputa za održavanje jastuka, vaše spavanje na njima će biti kvalitetnije i ugodnije.

Zbog lakšeg održavanja navlaka se skida i pere na 40 stupnjeva i ne suši se u sušilici već klasično na zraku.

6. Koji je vijek trajanja jastuka?

Održavanje jastuka može produljiti vijek trajanja jastuka, no i uz najbolju brigu preporuka je zamijeniti jastuk svakih šest mjeseci do dvije godine iz higijenskih razloga.

Nakon kratkog vremena spavanja na jastuku u njemu se skupljaju prljavština, loj, mrtve stanice kože i grinje.

Bez obzira koliko čistili i provjeravali jastuk taj proces je neminovan i jedino što možete učiniti je redovno mijenjati jastuk.

Ako ste shvatili kako je vrijeme za novi jastuk, slobodno nas posjetite u našim salonima.

Rado ćemo vam pomoći odabrati jastuk prema vašim potrebama i navikama spavanja.

Možemo reći kako su komentari kupaca na jastuk My Pillow Blue Lavander jako dobri i trenutno je to naš najprodavaniji jastuk.

Mnogi koji su jastuk kupili za sebe, kupuju ga naknadno i za poklon drugim članovima obitelji i prijateljima. Kažu kako su eterična ulja lavande opuštajuća, a aloa vera je jako ugodna.

Kupcima se sviđa prozračnost i mekoća jastuka Lavander, ali i jastuka i Eco Green.

Dođite i isprobajte ih i vi :)


Dijana Tobijaš, prodajna savjetnica
Salon Zagreb, TC Supernova

Nađite i vi savršen jastuk