Prodavač savjetuje: kupiti madrac s oprugama ili od pjene?

odabrati-madrac
Datum objave: 07. 10. 2015.

Kako kupiti savršen madrac? Na to pitanje nema univerzalnog odgovora, jer svaka osoba ima drugačije navike, želje i potrebe, a mi kao vaši prodajni savjetnici smo tu da pomognemo.

Danas na tržištu postoji jako velika ponuda madraca, a za početak važno je odlučiti kupujete li madrac s oprugama ili madrac od pjene.

Madraci s oprugama

Iz iskustva možemo reći kako se na kupnju madraca s oprugama (džepićasta jezgra) najčešće odlučuju ljudi starije životne dobi i to iz više razloga.

  1. Navika
  2. Stariji modeli kreveta
  3. Visina i tvrdoća

S obzirom da je nekada vrijedilo nepisano pravilo kako su najkvalitetniji madraci oni s oprugama, tako i osobe starije životne dobi već godinama imaju naviku spavanja upravo na takvim madracima.

Često se za kupnju madraca s oprugama odlučuju i zato jer imaju starije modele kreveta pa bi kupnja madraca od pjene bila veća investicija s obzirom da bi bilo potrebno promijeniti i podnicu i madrac.

Koji je najbolji madrac za mene?
Često nije lako odlučiti koji madrac kupiti

 

Madraci od pjene se mogu koristiti isključivo na letvičastim podlogama, ali nikako na ravnim podlogama (iverica ili šperploča). Madraci s oprugama se mogu koristiti na uglavnom svim vrstama fiksnih podnica.

Starije generacije biraju žičane modele i zbog visine i tvrdoće. Važno im je da madrac bude iznad 22 cm, jer im služi kao oslonac kod ustajanja iz kreveta.

Korisnici žičanih madraca (Bonell jezgre) su i mala djeca, najčešće do sedme godine života.

Roditelji za njih biraju madrac s Bonell jezgrom zbog toga što su im djeca u toj fazi na odvikavanju od pelena pa zbog noćnih mokrenja češće peru navlaku.

U toj fazi im naravno savjetujemo i korištenje zaštitnih plahti.

Još je jedan razlog zbog kojih roditelji biraju madrace s oprugama za svoje mališane, a to je što ih ne žele lišiti glavne dječje radosti – skakanja po madracu.

Dokazano je kako skakanje po madracu pozitivno djeluje, ne samo na bolji motorički razvoj, već i cjelokupni psihofizički rast i razvoj djeteta. Kretanjem se jačaju mišići, a usput se testira čvrstoća madraca;).

Madraci na bazi pjene

Mlađe generacije se sve više odlučuju za kupnju madraca na bazi pjena. Postoje poliuretanska (PU) pjena, hladno lijevana (HR) pjena, memory pjena, latex pjena...

Svi madraci od pjene nude vrhunsku potporu, elastičnost i prozračnost, ali udobnost madraca je stvar osobnog izbora.

Na tržištu je veliki izbor modela gdje mogu birati sastav, visinu, širinu pa imaju veću mogućnost odabrati madrac koji im u popunosti odgovara.

Ono po čemu se razlikuju pjene, a onda i karakteristike madraca, su gustoća, fleksibilnost te protok zraka.

Modeli madraca od pjene proizvedeni su u kombinaciji materijala čija svojstva omogućavaju udobno, zdravo i kvalitetno spavanje.

Madraci od pjene izuzetno su kvalitetni
Madrac Duo Sleep pogodan je za sve tipove osoba

 

Koji ćete madrac odabrati, prije svega ovisi o dobrom omjeru cijene i kvalitete, privlačnom izgledu, funkcionalnosti i dugotrajnosti madraca.

Kvaliteta spavanja je jako bitna.

Kao što pazite na cipele jer bi zbog lošeg hoda patila kralježnica, isto je i sa madracima – birajte najudobniji!

Zbog toga madrac treba mijenjati svakih 6 do 7 godina, kupovati kod provjerenih proizvođača, informirati se o kvaliteti i gustoći pjene, načinu skladištenja, saznati da li je proizveden u Hrvatskoj ili je uvezen.

Sve su to pitanja na koja morate dobiti odgovor, a mi kao vaši prodajni savjetnici smo tu da vam pomognemo.


Valentina, prodajni savjetnik u Happy Dreams salonu Karlovac

 

Postavi pitanje valentini