Kvalitetna podnica: način da čitavi ostanu i krevet i kralježnica

krevet-djevojka-ogrtac
Datum objave: 02. 04. 2015.

Loše podnice mogu biti ubitačne za vaše tijelo, a vašem madracu mogu "priuštiti" plijesan. Na tržištu se nude metalne podnice, ali i drvene s niz varijacija. Upoznajte se s razlikama prije nego što krenete u kupnju.

Imate dobar madrac, ali jeste li razmišljali o tome koliko je važno imati kvalitetnu podnicu?

Kupujete novi okvir kreveta i novi madrac. Istovremeno u toj situaciji uopće se ne sjetite onoga što vaš krevet drži zajedno, a to su upravo podnice.

Na tržištu se nudi niz mogućnosti - drvene podnice s podizanjem, one bez podizanja, metalne, fiksne i fleksibilne.  Pred vama je gomila opcija, kako to već obično ide.

Istovremeno, od svog strica dobivate sljedeći savjet: “Ma ne treba ti to, što ćeš to plaćati, ja ti izrežem šperploču”.

Što god se odlučili, nemojte slušati svog strica!

Postoji razlog zbog koje su podnice složene poput letvica.

To je cirkuliranje zraka.

Ako stavite nesretnu “stričevu šperploču”, to će vas koštati pljesnivog madraca što je zabava koju bi i mogli propustiti. Uz to, šperploča ne podržava ergonomski položaj tijela.

Drvo koje se giba

Zdravlje je ponovno razlog da izaberete kvalitetnu podnicu.

Dilema koja se javlja je sljedeća: da li uzeti metalne ili drvene?

Zagovaratelji metalnih reći će: “Metalne, jer su čvršće”.  Mi se s tim ne bi složili. Drvo je ipak drvo. Ukoliko nekim nevjerojatnim slučajem pukne, možete zamijeniti letvicu. No, morate biti svjesni da i drvene podnice imaju niz varijacija:

  • drvena podnica s elastičnim letvicama,
  • drvena podnica s elastičnim letvicama s nosačima od gume,
  • drvene podnica s mogućnošću podizanja uzglavlja.

Čak i jednostavniji modeli drvenih letvica (Action 18) imaju elastične letvice, što omogućuje podupiranje tijela u svim položajima prilikom ležanja.

Drvene letvice u kombinaciji s elastičnim nosačima od gume koji se ugibaju u nekoliko smjerova (Laguna), osiguravaju još jaču potporu, a prilagođavaju se i anatomiji tijela.

Noge u zraku i doručak u krevetu

Ukoliko ste tip koji krevet ne smatra samo mjestom za spavanje, nego ušuškani volite pojesti doručak ili večeru, pogledati film, pročitati knjigu ili surfati… za vas postoji rješenje puno bolje od namještanja nekoliko jastuka na pravi položaj.

Jednostavno, uzmite podnice s mogućnošću podizanja uzglavlja (Laguna flex).

Ukoliko ste baš tip koji voli imati i noge povremeno u zraku, a ovdje se ne isključuje ni to da ih u zraku trebate držati zbog zdravstvenih problema - i za to postoji rješenje.

Postoje podnice s mogućnošću podizanja uznožja (Laguna Mot).

Kada uzmete podnicu prema svojim željama, tko zna, možda je možete preporučiti i svom stricu sa šperpločom.

 

Postavi nam pitanje