Kako kvalitetno odabrati madrac putem Interneta?

Kupnja madraca putem Interneta
Datum objave: 24. 08. 2016.

Istražite vrste madraca koje postoje na tržištu i saznajte koji se najviše uklapa u vaše navike spavanja, te potražite recenzije koje su ostavili kupci prije vas.

Unatoč tome što se još uvijek velik broj ljudi toga pomalo boji, kupnja madraca putem Interneta sve je popularnija.

No, prije nego se upustite u kupnju madraca tim putem, svakako biste se trebali posavjetovati s onima kojima je to posao.

Prije same kupnje važno je biti dobro informiran o vrstama i karakteristikama madraca, ali i o drugim stvarima koje utječu na kvalitetu spavanja.

Online kupnja je odlična ako želite uštedjeti nešto novca. Naime, takav madrac trgovac ne treba najprije voziti u dućane i plaćati skladištenje, što bi značilo da nema dodatne troškove osim troškova izrade.

Također, kako je trgovcima ovaj način prodaje praktičniji i jeftiniji, za prodaju putem Interneta često se mogu dobiti razne pogodnosti poput popusta ili kupona.

Ipak, najveća prednost kupnje u virtualnoj trgovini jest dostava na kućnu adresu (u Happy Dreamsu besplatna za kontinentalni dio pri kupnji iznad 3.000 kuna) zbog čega nećete morati improvizirati s prijevozom.

Dakle, želite li uštedjeti koju kunu, kupite madrac putem Interneta.

Isprobajte madrac u trgovini

Kako biste bili sigurni da online kupovinom nećete izabrati krivi madrac, postoji nekoliko načina koji vam mogu pomoći.

Prvo, prije nego se odlučite na online kupnju, možete, zapravo trebali biste, isprobati madrac u stvarnoj trgovini u vašem gradu. U tom slučaju nećete pogriješiti prilikom online narudžbe.

Za prodaju putem Interneta često se mogu dobiti razne pogodnosti poput popusta ili kupona
Za prodaju putem Interneta često se mogu dobiti razne pogodnosti poput popusta ili kupona
 

Osim toga, istražite vrste madraca koje postoje na tržištu i saznajte koji se najviše uklapa u vaše navike spavanja, te potražite recenzije koje su ostavili kupci prije vas. To je jako dobar način da dobijete jasniju sliku o tome koji madrac vam najbolje odgovara, a potpuno je besplatan.

Tip podnice je ključan

Kod izbora madraca, naravno, najvažnije je odabrati najudobniji, no ima još stvari na koje bi trebalo obratiti pozornost prilikom kupnje.

Definitivno treba obratiti pažnju na podnice. Kupci često smatraju kako svi madraci mogu biti postavljeni na bilo koji tip podnice. No to ne samo da nije točno, već o vrsti i tipu podnice uvelike ovisi kakav madrac biste trebali izabrati.

Osim podnica, pažnju apsolutno morate posvetiti dimenzijama madraca kojeg želite kupiti.

Vrlo često se događa da kupci kupe potpuno krivu dimenziju madraca te nakon toga traže zamjenu. Kako bi izbjegli nepotrebne komplikacije, važno je prije kupnje znati točne dimenzije.

Kod izbora madraca najvažnije je odabrati najudobniji, no ima još stvari na koje bi trebalo obratiti pozornost prilikom kupnje
Kod izbora madraca najvažnija je udobnost, no ima još stvari na koje bi trebalo obratiti pozornost prilikom kupnje

Odabir dječjeg madraca

Budući da znamo koliko je dobar san neophodan za dječji razvoj i zdravlje, jasno je koliko je za isti taj zdravi san važno djetetu pružiti kvalitetan madrac.

Kralježnica je jedna od najvažnijih stvari u dječjem razvoju. Kretanje, sjedenje, pravilno držanje, itd. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez zdrave kralježnice.

Zato je važno odabrati kvalitetan dječji madrac.

Nepravilan ili neprilagođen madrac kod djece može blokirati pravilan razvoj kralježnice pa čak potaknuti i određene zdravstvene smetnje.

Dijete godišnje spava od 3.000 do čak 6.000 sati, a da bi ostalo zdravo i kvalitetno spavalo, potreban je dobar tvrdi madrac.

Naime, bebe i mala djeca trebaju spavati na čvrstom madracu.

Mekani madraci predstavljaju rizik od gušenja. Ako ste djetetu kupili madrac od memorijske pjene (oblikuje se u skladu s djetetovim tijelom), može ga koristiti do pet godina.

Prije same kupnje važno je biti dobro informiran o vrstama i karakteristikama madraca
Prije same kupnje važno je biti dobro informiran o vrstama i karakteristikama madraca

Madrac za bračni par

Bračni par može bez problema odabrati madrac kakav njima odgovara, bez obzira na to jesu li partneri različite težine ili različitih preferencija oko spavanja.

U situaciji da imamo dva partnera različite težine u ponudi imamo madrace koji se po svojoj tvrdoći razlikuju. Na jednu stranu madraca se tada postavlja tvrđi materijal, dok na suprotnu stranu se postavlja mekaniji materijal.

Unutar jedne navlake tako možete imati dva različita madraca.

Udobnost prije svega

No, kriterij za odabir madraca svakako bi trebala biti udobnost koju kupac osjeti prilikom lijeganja na sami madrac. 

Udobnost madraca je individualna, ali potrebno je biti informiran o svim opcijama kako bi na kraju bili zadovoljni kupljenim madracom. 

Zato su tu educirani prodajni savjetnici koji u svakom trenutku mogu pomoći i pokušati razjasniti sve vaše nepoznanice.

A sada pronađite svoj idealan madrac! smiley