Kako stari madrac ili ležaj učiniti udobnim?

stari-madrac
Datum objave: 17. 09. 2013.

Živiš u unajmljenom stanu, ne možeš kupiti novi krevet i svako jutro osjećaš bol u leđima? Evo načina kojim ćeš madrac učiniti udobnijim.

Kreveti s madracem ili kauči, odnosno trosjedi ili kutne garniture na razvlačenje, su tijekom godina korištenja podložni trošenju, stoga ih je s vremenom potrebno zamijeniti ili jednostavno poboljšati njihovu funkciju. U tome najbolje pomažu nadmadraci.

Što su zapravo namadraci?

Zasigurno ste barem jednom od nekog člana obitelji ili prijatelja čuli kako su se, kupivši nadmadrac, napokon naspavali. Što ste pomislili? Kako je moguće da taj komad spužve može toliko značiti? Iako ih se nerijetko naziva tek komadima spužve te im se vrijednost i kvaliteta umanjuju, nadmadraci imaju veliku važnost pri izgradnji kvalitetnog sna na dotrajalim madracima ili nekom obliku sjedećih garnitura koje se razvlačenjem pretvaraju u krevet. Nadmadraci najčešće imaju osnovu od visco elastične ili memorijske pjene, koja osigurava maksimalnu udobnost te prilagodbu tijelu kako bi vam osigurali udoban položaj i kvalitetno spavanje.

Uz navedenu, u proizvodnji se koristi i perforirana latex pjena, prirodni materijal prozveden na bazi kaučuka. Nadmadraci izrađeni od ove pjene vrlo su elastični i prozračni pa izvrsno podupiru kralježnicu tijekom sna. Proizvođači nadmadraca osiguravaju, najčešće perivu, navlaku koju možete skinuti i prozračiti te osvježiti kako biste osigurali zdravo i čisto okruženje za sebe i svoje najbliže. Sada se zasigurno pitate gdje i za koju cijenu možete nabaviti kvalitetan nadmadrac koji će vam osigurati sve ovo navedeno?

Gdje kupiti odgovarajući nadmadrac

Ako imate krevet, odnosno cijelu drvenu ili metalnu konstrukciju, tada zasigurno imate i madrac, koji vam možda stvara nelagodu pri spavanju. S druge strane možda imate i neki oblik ležaja pa vam je potrebna tek nešto mekša podloga koja će upotpuniti vašu priču spavanja. Koji god da slučaj bio, izbor nadmadraca odličan je odabir. Međutim, zasigurno želite pronaći najprigodniji, nakvalitetniji i pritom  najjeftiniji. Najjednostavniji način za izbor je odlazak u prodajni prostor, konzultacije s prodavačem koji će vam pružiti niz dodatnih informacija koje vas zanimaju, ali i probavanje, odnosno lijeganje na sam nadmadrac kako biste utvrdili odgovara li vam. S druge strane poslužiti se možete i web trgovinama koju nudi i prodavač Happy Dreams, koji u ovom mjesecu nudi i posebne popuste na pojedine nadmadrace. Tako možete izabrati nadmadrac Blue Motion koji u ograničenom izdanju do kraja mjeseca možete kupiti uz cijenu nižu za 62%. Cijena  se tako spušta s 800,00 na 299,00 kuna, što postaje izvrsna prilika za vaš novi san. Navedeni namadrac možete pronaći u maloprodajnim salonima, a ostalu ponudu provjeriti i naručiti u web trgovini.

Još se dvoumite? Ne krivite svoju kralježnicu, ne kočite svoja leđa i budite se odmorni i naspavani uz malu promjenu koja će vam puno značiti. Izaberite podlogu koja će vam odgovarati, iskoristite najbolji omjer cijene i kvalitete te usnite u posebno carstvo spavanja.