Kako pravilno održavati madrac?

Datum objave: 19. 01. 2012.

Što misliš, koji je najveći neprijatelj madraca? Ako nisi siguran u svoj odgovor, pročitaj ovaj kratak informativni tekst.

Čišćenje madraca Kako bi smanjili mogućnost nečistoća ili uništavanja madraca preporuča se korištenje posebnih navlaka za madrace koji ga štite i čine dugovječnijim. Kod čišćenja madraca, nemojte upotrebljavati nikakva kemijska sredstva ili razrijeđivače jer mogu ozbiljno našteti jezgri madraca i time narušiti njegove karakteristike. Najbolji način čišćenja je povremeno usisavanje madraca.

Pripazite na... Vlaga može ozbiljno naštetiti svojstvima madraca i značajno smanjiti vijek trajanja. Čuvajte madrac od izvora vlage.

Trajanje madraca Ovisno o kvaliteti i načinu proizvodnje vijek trajanja madraca je između 5-10 godina. Iz zdravstvenih i higijenskih razloga ne preporuča se korištenje madraca starijeg od 10 godina. Promjena madraca bez obzira na starost madraca preporuča se osobama koje pate od zdravstvenih tegoba vezanih uz bolove u križima, kralježnici, leđima i vratu.