Mali vodič kako odabrati savršeni madrac za bračni par

Datum objave: 17. 02. 2016.

Ako krevet dijelite s partnerom i pitate se je li moguće imati madrac na kojem ćete oboje udobno spavati - odgovor je da!  Pokušat ćemo pomoći kako da odaberete savršeni madrac za vas oboje.

Malo je stvari koje su tako važne za naše cjelokupno zdravlje kao pravilno i kvalitetno spavanje

Ako vi ili vaš partner imate problema sa spavanjem, to čak može loše utjecati i na vaš odnos. Jer teško je biti strpljiv i ljubazan kada ste stalno umorni ili živite s boli u leđima i vratnoj kralježnici.

Kada to uzmete u obzir, kvalitetan madrac može uistinu promijeniti vaš život na bolje.

Nadamo se da će vam naš mali vodič za kupnju madraca za par pomoći i da ćete ubuduće biti odmorniji i sretniji par.

1. korak: Procijenite trenutni madrac, vaše potrebe i mogućnosti

Kao par, raspravite odgovara li vam trenutni madrac i donesite zajedničku odluku o tome hoćete li kupiti novi madrac. Ako je vaš madrac stariji od 7-8 godina, svakako preporučujemo kupnju novog.  

Predlažemo da prije odlaska u kupnju, na papir stavite svoje želje vezano za karakteristike madraca, a zatim usporedite popise. To će biti dobra baza koja će vam pomoći da maksimalno suzite potragu za madracem.

S partnerom obavezno razgovarajte o cijeni prije nego krenete u kupovinu. 

Ako ne možete pronaći ono što želite s novcem koji imate na raspolaganju, najbolje je da za neko vrijeme odgodite kupnju madraca i uštedite za madrac koji želite. To će možda potrajati nekoliko mjeseci, ali kada jednom legnete na madrac koji vam u potpunosti odgovara znat ćete da se čekanje isplatilo.

2. Odaberite madrac koji nudi različite opcije čvrstoće

Što ćete učiniti ako jedan partner želi čvršći madrac, a drugi želi mekši madrac?

Dobra vijest je da ne morate pristati na kompromis! U Happy Dreamsu mislili smo i na takve situacije i zato u asortimanu imamo i madrac s dvije razine čvrstoće - Duo sleep madrac


Madrac Duo sleep može imati tvrđu i mekšu stranu

 

Radi se o madracu izrađenom od dvokomponentne jezgre izrađenom u kombinaciji hladne pjene (mekša strana) i poliuretanske pjene (tvrđa strana) te je pogodan za sve tipove osoba.

Kod dimenzija širine 140, 160 i 180 cm jezgra se radi u 2 dijela (ista presvlaka), tako da osobe (par) prema svojim potrebama biraju tvrđu ili mekšu stranu.

Osim madraca Duo Sleep, moguće je da kupite potpuno dva različita madraca za bračni krevet. 

Današnji modeli prilagođeni su takvim zahtjevima i na sredini kreveta nećete imati rupu u koju ćete propadati, već će madraci lijepo "sjesti" jedan uz drugi, a vi ćete oboje spavati ugodno i baš onako kako želite.

3. Odaberite podnice koje nude prilagodbu čvrstoće

Kada odaberete madrac nemojte zaboraviti na podnice.

U Happy Dreamsu možete odabrati različite vrste podnica koje nude podešavanje stupnja tvrdoće prema vašim željama. Tako svaka osoba može na svojoj polovici kreveta podesiti podnicu sukladno svojim željama i potrebama, a to je idealno za parove!


Prilagodljiva podnica omogućava maksimalno prilagođavanje anatomiji tijela

 

Prilagodljive podnice omogućavaju vam i privremene promjene tvrdoće ležaja.

Na primjer, pretpostavimo da žena privremeno pati od bolova u leđima, a muž se osjeća dobro. Muž može svoju stranu ostaviti kako je, ali žena može podnice prilagoditi za veću čvrstoću. 

Nakon što se žena oporavi od bolova u leđima njezina strana kreveta može se postaviti na prijašnju razinu čvrstoće.

savjet za kraj

Bez obzira na to koji madrac na kraju odlučili kupiti, naša preporuka je da si osigurate dovoljno velik madrac (i krevet) kako bi imali dovoljno prostora za miran san.

Za parove idealno bi bilo da imaju King size krevet, odnosno u dimenzijama 190x200. Ako nemate prostora za tako veliki krevet odaberite prvi manji mogući i osigurajte si dovoljno prostora za spavanje.

Laku noć vam želimo.

Pogledaj ponudu madraca