Kakav madrac odabrati za svoje dijete?

madrac-djecji
Datum objave: 25. 03. 2015.

Znaš li da dijete godišnje spava od 3.000 do čak 6.000 sati? Da bi ostalo zdravo i kvalitetno spavalo, potreban je tvrdi dobar madrac.

Jedan od najsretnijih trenutaka u životu mnogih osoba je rođenje djeteta.
Vjerujemo da tom malom biću želite pružiti najbolje uvjete koje možete za sretno odrastanje. Mazite ga i pazite, kupujete finu dječju hranu, igračke i odjeću.

No, na jednu se stvar ponekad zaboravi, unatoč tome što znamo da je kvalitetan san važan za djetetovo zdravlje i razvoj.
Pogađate, riječ je o dječjem madracu.

Znate li da je kralježnica jedna od najvažnijih stvari u dječjem razvoju?
Ona je glavni stup zdravlja koji će vaše dijete voditi kroz život.
Kretanje, sjedenje, pravilno držanje… - ništa ne bi bilo moguće bez zdrave kralježnice.
Zato je važno odabrati kvalitetan dječji madrac.

Upamtite, nepravilan ili neprilagođen madrac kod djece može blokirati pravilan razvoj kralježnice pa čak potaknuti i određene zdravstvene smetnje.
Ne vjerujete?
Evo još jedne zanimljive činjenice.

Ako je tijekom dana naša kralježnica samo 30 minuta u nepravilnom položaju, često se kasnije javlja osjećaj nelagode i bolovi. Zamislite kakve tek posljedice na dijete može ostaviti neprilagođen madrac. Podsjetimo, dijete godišnje u snu provede najmanje 3.000 sati, a dojenčad čak dvostruko više!

Kupujte madrac prema djetetovoj težini

Sjetite se sada posjeta rodbine. Koliko često ste čuli da netko od članova rodbine govori vašem djetetu “Jao, kako si narastao / la”.
Vi možda ne primjećujete koliko brzo vrijeme teče jer ste s djetetom svakodnevno.

Činjenica jeste da dijete vrlo brzo raste, a pritom se doslovce iz mjeseca u mjesec povećava i njegova težina.
To znači da bi madrac prilagođen djetetu od 20 kilograma težine, tom istom djetetu mogao stvarati zdravstvene probleme kada ono dosegne težinu od 40 kilograma.
Zamislite, riječ je o čak dvostruko većem opterećenju.

Također, vise li glava ili noge vašeg djeteta preko ruba madraca, jasno je što trebate činiti.

Ostali razlozi zbog kojih je potrebno promijeniti madrac

Dječji madraci danas se često prenose sa starije na mlađu djecu, a nerijetko se kupuju i na sniženju, bez obzira na čvrstoću i kvalitetu koja se nudi. Ne trebamo posebno naglašavati da to nisu najbolje opcije.
No, kada je zaista vrijeme za zamjenu madraca vaše bebe?

U nastavku su pobrojani najčešći slučajevi koji vas podsjećaju na "uzbunu", a ako se radi o kombinaciji nekoliko primjera, tada je gotovo sigurno vrijeme za kupnju novog madraca.

  • Bojenje madraca kao posljedica prolivenog mlijeka, soka ili mokraće.
    Ako nije proliveno previše tekućine i reagira se na vrijeme, zamjena nije potrebna. U suprotnom, vrijeme je da pogledate koji se dječji madraci trenutno nude na tržištu.
  • Neki mirisi mogu biti uklonjeni pomoću usisavača na paru ili raznim sprejevima koje možete napraviti i sami u vašoj kućnoj radinosti. Međutim, ako madrac i dalje ima neugodan miris, da ne kažemo smrdi, vrijeme je za novi. Tamo gdje je neugodan miris, tamo su i bakterije.

Bebe i mala djeca trebaju spavati na čvrstom madracu. Meki madraci predstavljaju rizik od gušenja. Ako ste djetetu kupili madrac od memorijske pjene (oblikuje se u skladu s djetetovim tijelom), može ga koristiti do pet godina, naravno, ako zadovoljava sve gore propisane uvjete.

Dječji madraci nove generacije

Uz postojeću ponudu programa madraca za zdravo spavanje, u Happy Dreamsu smo proizveli baby program kvalitetnih modela dječjih madraca i podnica.

Nama je jasno koliko su djeca osjetljiva i koliko je san važan za njihovo zdravlje, osobito u periodu razvoja. Zato smo prilikom konstrukcije dječjih madraca, posebnu pažnju posvetili odabiru kvalitetnih materijala. Izabrali smo samo najbolje, one antibakterijske i antialergijske koje imaju ÖKO TEX certifikat - standard tekstilnih materijala koji jamči da tkanina ne sadrži kemijske spojeve.

U našoj ponudi tako se možete odlučiti za madrac Bubi izrađen na Bonnell opružnoj jezgri koju, kao i sve jezgre takve vrste, odlikuje izuzetna prozračnost i dugotrajnost. Kombinacijom ostalih materijala koji su ugrađeni u madrac postignuta je optimalna udobnost, a može se koristiti na svim vrstama podnica. Ovaj se madrac postavlja na fiksnu podlogu.

Dobra opcija je i Lubi madrac. On ima jezgru od hladno lijevane pjene koju karakterizira visoka elastičnost i otpornost na deformacije te je omogućena izuzetna udobnost. Madrac se koristi na svim vrstama letvičastih podnica.

Neka je miran san vašem djetetu! :)  

Postavi nam pitanje