5 ideja kako malu studentsku sobu učiniti ugodnom

Datum objave: 04. 03. 2016.

Mali studentski stan ili soba kao ugodna oaza za učenje i odmor? Moguće je. Saznaj kako.

Tisuće studenata diljem Hrvatske svoje dane i noći provode u uglavnom malim studentskim sobama ili stanovima.

Iako se često radi o skučenim ili možda čak neuglednim prostorima, uz nekoliko jednostavnih i povoljnih načina može ih se transformirati u ugodna mjesta za učenje i odmor.

Evo kako.

1. Šarenom posteljinom unesite veselje u vaš krevet

U studentskoj sobi ili stanu, krevet je često središte prostora. Krevet je ujedno i kauč, mjesto za odmor, za učenje, spavanje…

Zato učinite sve kako bi taj krevet bio ugodan za boraviti. Za početak uložite u veselu i šarenu posteljinu i dekorativni prekrivač. Kad riješite estetiku, uložite koliko možete i u udobnost, odnosno investirajte u nadmadrac.

Uz to, studentski kreveti često su nekvalitetni ili spavate na kauču, a bez kvalitetnog sna i odmora nema ni uspjeha na fakultetu.

Nadmadrac je povoljno i funkcionalno rješenje koje će vašem studentu omogućiti udobnost spavanja uz minimalnu investiciju.

2. Ukrasite zidove

U vašoj maloj studentskoj sobi možda nemate prostora kako bi uređenjem izrazili svoju kreativnost, ali to možete nadomjestiti uređenjem zidova.

 

Postere možete izraditi sami ili možete kupiti gotove. Možete postaviti nekoliko velikih plakata ili mnogo manjih fotografija u okvirima.

Na taj način vašem malom studentskom stanu dat ćete svoj osobni pečat i odmah ćete podići atmosferu.

3. Podignite atmosferu sobnom svjetiljkom

Ugodna rasvjeta može učiniti čuda za stvaranje ugodne atmosfere u vašoj studentskoj sobi. Nabavite malu noćnu lampicu za pored kreveta, a pokušajte nabaviti i pristupačne podne lampe od papira koje će stvarati ugodnu svjetlost.

 

Osim toga, ako se vratite kući u tri ujutro, bolje je da upalite noćnu lampu nego da paljenjem glavnog svjetla probudite cimera.

4. Podignite atmosferu mirisom

Studentske sobe i stanovi često odišu nekim ustajalim mirisom.

Neka vaša misija postane da se tog mirisa riješite. Po vašem stančiću postavite mirisne svijeće, nabavite aromalampicu i osvježivač zraka.

Miris stana može biti izrazito važan kako bi se u njemu dobro osjećali. Zato se potrudite da vas svaki puta kada otvorite vrata zapljusne ugodni miris koji vam sugerira da ste napokon došli na mjesto na kojem se možete opustiti, odnosno da došli kući.

5. Nabavite vješalice

Za bolju organizaciju svakako vam je potrebna vješalica. Nabavite samostojeću kako bi je mogli micati gdje vam najviše odgovara. 
Da, to će biti komad namještaja koji ćete zatrpati svim onime što nije za pranje, ali nije ni za ormar. 

Uz vješalicu, vaša će fotelja, stolac (ili neko treće mjesto koje zatrpavate odjećom) napokon dobiti svoju pravu funkciju.:)

I to je to. Nadamo se kako smo vam dali nekoliko ideja kako da od vašeg malog studnetskog prostora napravite ugodnu oazu.

Ako imate i vi neke prijedloge, slobodno nam se javite. :)

Nabavite vješalicu :)