Kako kupiti najbolju posteljinu za vruće ljetne noći

Datum objave: 30. 05. 2016.

Kod izbora posteljine koja neće izazivati preznojavanje, najvažnije je odabrati odgovarajući materijal. Prednost dajte prirodnim materijalima koji su prozračni, za razliku od sintetičkih koji ne omogućavaju ventilaciju.

Ima li što gore od toga kada ne možete spavati jer vam je prevruće u krevetu? 

Okrećete i se i prevrćete jastuke tražeći hladnu stranu, ali ništa ne pomaže. Jednostavno je prevruće.

Toplije temperature stižu i kako bi ove godine izbjegli ovaj scenarij sada je vrijeme da nabavite posteljinu koja će vas držati svježima u vrućim ljetnim noćima.

Sjetite se samo prošlog ljeta i temperatura koje su se dizale i do 35 stupnjeva Celzijusa i što bi u tom trenutku dali za ugodnu, hladnu plahtu. Ili jastučnicu ;)

Kako vas posteljina drži svježima

Kod izbora posteljine koja neće izazivati preznojavanje, najvažnije je odabrati odgovarajući materijal.  Prednost dajte prirodnim materijalima koji su prozračni, za razliku od sintetičkih koji ne omogućavaju ventilaciju i u kojima se samo još jače znojite.

S obzirom na to kako prosječna osoba tijekom noći iznoji gotovo pola litre znoja, jako je važno da imate posteljinu od materijala koja neće na vaše tijelo djelovati tako da se znojite još i više!

Najbolji materijali za ljeto

Posteljina koje će vas držati ugodno svježima mora biti napravljena od materijala koji dopušta cirkulaciju zraka održavajući vas ugodno svježima cijelu noć. Ako niste sigurni koji su to materijali mi vam donosimo tri najbolja i njihove karakteristike.

1. Pamuk

Pamučna posteljina odličan je izbor za ljeto. Radi se o materijalu koji dobro diše i ugodan je za kožu. Ipak, pamuk dolazi u mnogo različitih varijanti i vrsta. Flanel je primjerice također pamuk, ali ga nikako ne bi preporučili za ljeto jer se radi o vrsti pamuka koja jako zadržava toplinu i grije.
Ako se odlučite za pamuk radije odaberite saten, ranforce, perkal ili jersey.

a) Perkal

Pamuk perkal je pamuk izrazito finog tkanja i velike gustoće. Materijal je svilenkast i ugodan na dodir.

b) Saten

Saten je također pamuk, ali izrazito gustog tkanja zbog čega je materijal podatan poput svile (ali mnogo povoljniji:)). Posteljina od satena pruža dašak luksuza u spavanju i izrazito je ugodna.

Osim toga, saten je mnogo izdržljiviji materijal zbog gustog tkanja pa se investicija itekako isplati. Kod kupnje posteljine od satena obratite pažnju na sastav i kupite samo onu na kojoj piše 100% pamučni saten. U nekim satenima mogu se naći sintetička vlakna zbog kojih ćete se znojiti.


Satensku posteljinu nađi u Happy Dreams ponudi

c) Jersey

Pamučni jersey je izrazito ugodan materijal. Rastezljiv je i osigurava maksimalnu udobnost kod spavanja. I ljeti i zimi :) Pamučne jersey plahte nađi i u Happy Dreams ponudi.

d) Ranforce pamuk

Radi se o materijalu koji je izrazito kvalitetan, a pristupačan. Na dodir ranforce pamuk nije tako mekan kao saten, ali je jako kvalitetan i izdržljiv materijal. Ugodan je i ne grije, a idealan je kao materijal za posteljinu tijekom cijele godine. Ako izaberete posteljinu od ranforce pamuka, znate kako ste odabrali posteljinu koja će vas vjerno služiti jako mnogo godina. 


Posteljinu od ranforce pamuka nađi u Happy Dreams ponudi

2. Svila

Svila je fino tekstilno vlakno koje se dobiva od kukuljice dudovog svilca. Potječe iz Kine i stoljećima je bila važna trgovačka roba koja je u Europu stizala putem svile.

Svila je jako udoban materijal i odlično regulira tjelesnu temperaturu. Jedini nedostatak svile je cijena. Zato, ako nađete plahte koje su svilene i povoljne, obavezno provjerite sastav materijala. Iako vam na prvu izgleda kao prava stvar, moguće je da je tkanje pomiješano sa sintetičkim vlaknima poput najlona ili poliestera koji će potaknuti znojenje i ne dišu.

3. Vuna

Možda vam na prvu zvuči čudno, ali vuna je također odličan izbor materijala za ljetnu posteljinu. I zimsku. 

Radi se o prirodnom materijalu s jedinstvenim toplinskim svojstvima koji vas drži toplima u hladnim vremenskim uvjetima, ali i zadržava svjež zrak u toplim noćima. Vuna upija vlagu i znoj iz tijela i istovremeno blokira vrući zrak. To je čini idealnim materijalom za cijelu godinu.

Jedini nedostatak joj je često visoka cijena.

Kako bi jasnije vidjeli sve prednosti materijala koji će vas držati svježima, posložili smo ih tablicu. Kada zbrojite sve prednosti, znat ćete koji je materijal za vas :)

Vrsta materijala

Prednosti

PAMUK

Ugodan i udoban

Dobro cirkulira zrak

Upija vlagu

Pogodan i za ljeto i za zimu

Cjenovno pristupačan

SVILA

Luksuzna ugoda

Drži vas svježima

VUNA

Regulira vrući i hladni zrak

Upija vlagu

 

Pronalaženje odgovarajuće posteljine za ljeto može vam osigurati svježiji, ugodniji i bolji san.

Ne zaboravite prije kupnje provjeriti veličinu svojeg kreveta, jastuka i popluna i uskladite boje s dekorom u vašoj spavaćoj sobi. 

Ugodan i svjež san vam želimo.

Nađi ljetnu posteljinu

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • happy-dreams.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Happy Dreams na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Happy Dreams je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Happy Dreams je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. 6Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Happy Dreams Web stranicama.

Slažem se s Uvjetima privatnosti (dostavna služba)

Slažem se s Uvjetima privatnosti (korisnički podaci)