Kako krevet srediti poput vojničkog?

vojnici-krevet
Datum objave: 07. 05. 2015.

Zgužvanu posteljinu nitko ne voli gledati, a niti spavati među naboranim plahtama. Da bi imali krevet uredan kao onaj iz vojske, samo morati slijediti 7 jednostavnih koraka.

Da, znamo. Ovoj temi smijat će se svi koji se sa sjetom prisjećaju svoje tri godine u Banja Luci, Ohridu, Pelješcu… gdje su već gulili svoj vojni rok.

Smijat će se i medicinske sestre kao i oni koji rade u turizmu.

Dakle svi kojima je jednom u životu posao bio da naprave savršen krevet.

No za obične smrtnike “zatezanje posteljine” je izazov.

Ako nemate tatu koji je tri godine "zatezao" u vojsci ili mamu koja "zateže" u bolnici, trebate samo slijediti nekoliko uputa.

Nitko ne voli spavati na izgužvanoj posteljini. Ili?

Za posteljinu kao iz vojske koja je tako uredna da možete svoj krevet snimiti i za potrebe snimanja kataloga za unutrašnje uređenje trebate slijediti samo ovih sedam koraka.

1) Čisto

Plahte i posteljina moraju biti čiste i nadamo se da ih mijenjate kada nešto prolijete po krevetu. Ne samo da ljepše izgleda.

2) Precizno

Stavite plahtu iznad madraca i pazite da je rub plahte savršeno poravnat s rubom madraca. Plahta bi trebala viriti sa obje strane madraca i to tako da jednako viri i s jedne i s druge strane. Ovaj višak ugurajte ispod kreveta i ako ste precizno odmjerili jednaki trokuti ostat će vam sa svake strane.

3) Ugurajte sve

Trokute koji su vam ostali visjeti sa strane ugurajte ispod madraca. Trebali bi stvoriti liniju koja se miče prema donjoj strani kreveta. Kada ste složili trokute, nastavite s guranjem ostataka plahte ispod madraca, što čvršće i ravnije moguće.

4) Sve ispočetka

I za deku ili poplun koji koristite morate ponoviti postupak da bi sve bilo tip-top. Dakle, deku/poplun stavite na plahtu i opet složite tako da svi rubovi jednako vire sa svih strana i da su paralelni sa rubovima kreveta. Tada na isti način na koji ste stavljali plahtu stavite i deku. Pazite na one trokutiće sa strane!`

5) Stegni čvrsto

Kada ste trokutiće od deke ugurali ispod, ponovite i onaj drugi dio postupka. Sve opet poravnajte i ugurajte ispod madraca da bude što više stegnuto.

6) Za prezentaciju

Jedan dio popluna/plahte uzmite i presavinite da se vidi kako ste sve to lijepo složili. Možete i poslikati, za katalog ;)

Ako niste do kraja iz ovih uputa shvatili kako to treba ići, evo i savjeta profesionalca: 

 

Sigurno vam je trebalo 10 minuta za ovaj pothvat. Inače, da ste u vojsci, ovaj postupak trebao bi trajati kraće od minutu. Ako ćete biti uporni, sigurni smo da ćete se spustiti i na to prolazno vrijeme.

Postavi nam pitanje