Prodavač savjetuje: na što obratiti pozornost kod kupnje madraca

savjeti-kupnja-madrac
Datum objave: 21. 10. 2015.

Madrac ne kupujete svaki dan. Zato je prije kupnje važno biti dobro informiran o vrstama i karakteristikama madraca, ali i o drugim stvarima koje utječu na kvalitetu spavanja. Zato smo tu mi - prodajni savjetnici.

Kod izbora madraca, naravno, najvažnije je odabrati najudobniji, no ima još stvari na koje bi trebalo obratiti pozornost prilikom kupnje.

kupnjA madraca - na što obratiti pozornost?

  • Podnice su važne. Ono što često prolazi zanemareno su podnice, jer kupci smatraju kako svi madraci mogu biti postavljeni na bilo koji tip podnice. S obzirom na to da to nije točno, prilikom kupnje madraca kupce usmjeravamo ih da obavezno obrate pažnju na to kakav tip podnice imaju u krevetu, jer o tome uvelike ovisi kakav madrac bi trebali izabrati.
Tip podnice ključan je za izbor madraca
Tip podnice ključan je za izbor pravog madraca

 

  • Točne dimenzije. Vrlo često se događa da kupci kupe potpuno krivu dimenziju madraca te nakon toga traže zamjenu madraca što odnosi puno vremena. Kako bi izbjegli nepotrebne komplikacije, važno je prije kupnje znati točne dimenzije.
  • Djeci ne odgovaraju madraci za odrasle. Sljedeća stvar koja se često događa je da se za djecu kupuju madraci za odrasle, što nije dobro rješenje.  Madrac treba biti prilagođen djetetu prema težini.
  • Namjena madraca. Prilikom izbora madraca važno je uzeti u obzir hoće li to biti madrac za osobnu uporabu ili namijenjen za opremanje turističkih objekata.

Najčešća pitanja kod kupnje madraca:

  1. Jesu li pjenasti madraci bolji od žičanih? Primijetili smo kako kupci često pitaju jesu li pjenasti madraci bolji od žičanih, odnosno neki kupci imaju predodžbu kako žičani madraci nisu dobri. Ako je kupac imao iskustvo da se na njegovom starom madracu vide ili osjete opruge, moguće je da ima lošu predodžbu o madracu s oprugama, no madraci s oprugama kakvi se danas nude vrhunske su kvalitete. I madraci od pjene i madraci od opruga nude vrhunsku potporu i udobnost, a koji ćete odabrati stvar je osobnog ukusa.

Madrac od pjene ili od opruga? Stvar je ukusa.

 

  1. Hoće li madraci od pjene “potonuti? Neke kupce zanima hoće li madraci od memorijske pjene "potonuti", jer misle da su rađeni od obične tapetarske spužve. I iako su nekada takvu spužvu koristili za izradu madraca, danas to više nije slučaj. (Memorijska pjena kakva se nalazi memorijskom madracima izmišljena je za sjedala NASA-inih astronauta tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća.)
  2. Koji madraci imaju najdulji vijek trajanja? Često postavljeno pitanje je koji madraci, na bazi pjene ili žičani, imaju dulji vijek trajanja. Naš odgovor je kako svaki madrac, i pjenasti i od opruga, treba mijenjati svakih 6 do 7 godina, a kupovati samo kod provjerenih proizvođača.

Kako kupiti madrac za bračni par?

Bračni par danas može bez ikakvih problema odabrati madrac kakav njima odgovara, bez obzira na to jesu li partneri različite težine ili različitih preferencija oko spavanja. 

U situaciji da imamo dva partnera različite težine u ponudi imamo madrace koji se po svojoj tvrdoći razlikuju. Na jednu stranu madraca se tada postavlja tvrđi materijal, dok na suprotnu stranu se postavlja mekaniji materijal.

Unutar jedne navlake tako možemo imati dva različita madraca!

Prilikom odabira madraca sa Bonell jezgrom svakako preporučamo dva odvojena madraca iz razloga što Bonell madrac nije anatomski te se ne prilagođava obliku tijela.


Unutar jedne navlake možemo imati dva različita madraca
 

Ukoliko kupac inzistira na Bonnel madracu iz jednog komada upozoravamo na to kako će se osjetiti jače "federiranje" te ljuljanje madraca prilikom okretanja na madracu.

Kod džepićastih madraca (anatomski žičani madrac) i kod svih vrsta madraca od pjene odabir dimenzije se svodi na osobnu želju iz razloga što su ti madraci anatomski te se prilagođavaju obliku tijela samo tamo gdje se vrši pritisak na površinu madraca. 

Zaključno za kraj

Kriterij za odabir madraca svakako bi trebala biti udobnost koju kupac osjeti osobno prilikom lijeganja na sami madrac, a mi kao savjetnici pomažemo prilikom odabira madraca u pogledu kvalitete materijala, trajnosti i karakteristika madraca. 

Uvijek naglašavamo kako je udobnost madraca individualna, ali potrebno je biti informiran o svim opcijama kako bi na kraju bili zadovoljni kupljenim madracom.  

Zato smo tu mi - educirani prodajni savjetnici koji u svakom trenutku možemo pomoći i pokušati razjasniti sve nepoznanice.


Krunoslav Kolarević, Happy Dreams Osijek
 

Postavi pitanje Krunoslavu