Jednostavni trikovi za proljetnu svježinu u spavaćoj sobi

proljece-soba
Datum objave: 01. 04. 2015.

Zima je gotova, a proljeće treba doći i u vašu spavaću sobu. Ne treba vam nekoliko tisuća kuna da bi nešto promijenili. Slijedite naše savjete i osvježite najugodniju prostoriju u vašem domu.

Zima je gotova. Možete spremiti svu onu vunenu dodatnu opremu koja vas je grijala u smrzavicama kada se temperatura spustila ispod nule. Proljeće nam puni baterije, vraćamo se vožnji na omiljenom biciklu, počinjemo prekopavati vrt, ali i uređivati dom.

Spavaća soba mnogima je osim sobe za spavanje, soba i za odmor - mjesto gdje na miru možete čitati knjigu, surfati ili slušati novi album omiljenog benda. Zato takvo mjesto mora biti ugodno, a u skladu s proljećem puno svijetla i svježine.

Krevet nije Šeherezadin hram

Prva stvar koju biste trebali učiniti jest baciti se na malo čišćenja (i pri tome ne mislimo samo na usisavanje, čišćenje prašine i pranje prozora).

  • Preokrenite svoj madrac na ljetnu stranu. Pred nama su doslovno vedrija vremena
  • Sklonite one sve deke koje ste za slučaj velike zime natrpali na krevet
  • Sklonite i one sve ukrasne jastuke koje ste nakrcali na krevet kao da je vaš krevet Šeherezadin hram
  • Zamijenite debeli pernati poplun onim tanjim

Nakon što ste se riješili čišćenja i svu dodatnu opremu odložili za vrijeme debelih minusa, vrijeme je za onaj zabavniji dio, a to je uređenje.

Ružičasto i zeleno nisu jedino što čini proljeće

Ne morate uložiti tisuće kuna kako bi sobu osvježili. Ne morate ni prebojati zidove u svijetlozeleno i staviti blijedoružičaste zavjese da bi sebi dali do znanja da je proljeće stiglo. Za to možete pogledati i kroz prozor.

Ako želite unijeti nešto novosti u svoju spavaću sobu, ukoliko vam to prostor dozvoljava, premjestite namještaj. Novi raspored sobe dat će vam osjećaj novoga.

Premjestite namještaj, uokvirite natpis koji vas inspirira, stavite cvijeće na prozor

Naravno, tu je uvijek i pitanje uređenja noćnog ormarića. Na njega baš nešto i ne stane osim noćne lampice i knjige, i eventualno okvira za sliku. Ukoliko niste tip koji će u svoju sobu stavljati fotografiju sebe i svog dečka/cure, nađite neki motiv ili natpis koji vas razveseljava, isprintajte ga - i uokvirite.


Foto: Flickr.com

Unesite doista proljeće u sobu. Neka procvjetaju narcise na vašem prozoru. Stavite još neprocvjetale narcise s lukovicama u široku staklenu vazu s vodom i malo zemlje i čekajte da se rascvatu.

Treba vam samo malo da spavaću sobu pripremite za proljeće, a najviše - dobre volje.

 

Postavi nam pitanje