Božić već kuca na vrata spavaće sobe! Uredite je što prije!

Kako urediti spavaću sobu za Božić?
Datum objave: 14. 12. 2016.

Božić je već pred vratima, sve je vedro i veselo i vjerojatno ste već ukrasili veći dio kuće ili barem započeli. Ovisno o tome koliko ste lijeni. No, je li Božić ušao u sve prostorije ili se u nekima zaustavio? Na primjer, u vašoj spavaćoj sobi?

Božić je jedan od najudobnijih i najljepših praznika ikada, pa bi i u tom duhu trebali urediti i najudobniju prostoriju u svom domu - spavaću sobu.

No kako bi sve bilo tip-top, prije svega bi trebali znati jednu od najosnovnijih stvari kod uređivanja spavaće sobe za Božić - ne smijete pretjerati s ukrasima (osim ako stvarno ne volite kič laugh)

Za što bolji rezultat, pojačajte božićnu glazbu do daske, pogledajte koji stil uređenja vam se najviše sviđa, pripremite kutije s dekoracijama i započnite.

1. Nenametljiva moderna elegancija

I u modernom i u tradicionalnom uređenju, crvena i zelena boja mogu izgledati privlačno, no morate ih koristiti u umjerenim količinama.

U spavaću sobu dodajte crvene zavjese i odjenite krevet u crveno-bijelo-kremastu kombinaciju. Objesite zelenu borovu grančicu iznad kreveta i par češera koje ste ukrasili umjetnim snijegom.

Crveno zelena kombinacija spavaće sobe

U modernu eleganciju savršeno se uklapa kombinacija crvene i zlatne boje. Ako ste kreativac, iskoristite staru odjeću, deke ili pokrivače i sami napravite poplun u božićnom duhu.

Izrežite komade stare odjeće u obliku kvadrata (ili bilo kojeg drugog oblika po želji) i spojite svakog iglom ili šivaćom mašinom. Dobit ćete krpeni poplun koji izgleda božićno, a i domaće smiley

Zlatno-crvena boja sobe

2. Drveno i prirodno

Svima je dobro poznata pjesma Last Christmas Georgea Michaela i glazbeni spot u kojem on s društvom odlazi u drvenu kolibicu. Vani je snijeg do koljena, u kolibici grije vatra s kamina, pije se kuhano vino….

Uf… savršeni božićni prizor upravo zbog ove drvene kolibice.

Drveni elemnti stvorit će rustikalan izgled, a miris drva će svaku spavaću sobu pretvoriti u ovako udobnu kolibicu (iako nemate kamin).

U spavaću sobu dodajte suhe grane i objesite na njih božićne ukrase kao što su zvijezde koje ste sami napravili od papira, božićne žaruljice i slično.

Rustikalan izgled spavaće sobe

Što ćete unijeti više drvenih elemenata to će soba izgledati ugodnije i toplije.

Na pod postavite krznene, tople tepihe, a krevet će izgledati bolje što ga jednostavnije uredite. Nikako ne možete pogriješiti s bijelom bojom i pokojim dodatkom crvene

3. Skandinavski stil

Ako vam se božićno uređenje uvijek čini kao pretjerani kič onda sigurno volite skandinavski stil u kojem su jednostavnost i čiste linije na prvom mjestu.

MInimalizam je sastavni dio skandinavskih stilova, pa u uređenju izbjegnite jake i šarene boje te složene uzorke.

Minimalizam u spavaćoj sobi za božićno uređenje

Nekoliko visećih borovih grančica, jedna Božićna zvijezda u teglici pokraj kreveta na noćnom ormariću i karirana crveno-bijela posteljina savršeno će odraziti božićno uređenje u skandinavskom stilu.

Minimalizam također može ići u božićnom duhu

4. Tradiconalno božićno uređenje spavaće sobe

Ako ste ipak tradicionalist u srcu i dalje želite imati onaj božićni kič koji vas podsjeća na djetinjstvo ili kuću vaše bake za vrijeme blagdana, tko vam kaže da to ne možete imati?

U spavaću sobu dodajte toplu žutu, uz obilje zelene i crvene boje tako da postignete nostalgičnu vibru u spavaćoj sobi.

Objesite vijenac, šljokice, pahuljice, blještave ukrase… Ma samo je nebo granica.

Otpustite kočnice i poludite s dekoracijama.

Tradicionalno božićno uređenje spavaće sobe

Savjet za kraj

Pripazite na krevet koji je najveći i glavni element svake spavaće sobe. Naravno da bi trebao biti uređen u božićnim tonovima, no božićni ukrasi namijenjeni za ukrašavanje zida ili bora nemaju što raditi na krevetu.

Na krevet radije stavite toplu deku ili prekrivač u božićnim tonovima, kupite božićnu posteljinu ili se poigrajte kombinacijama crvene, zelene, bijele, srebrne i zlatne boje.

A kao što smo na samom početku rekli, Božić je jedan od najudobnijih blagdana, pa po krevetu nabacajte što više jastuka.

Malih, velikih, srednjih, svejedno!

Što više to bolje.

Znat ćete da je dosta kada će vas sam pogled na krevet mamiti da skočite na hrpu jastuka i odete u svijet snova smiley

Uživajte u uređenju spavaće sobe i mislite na nas.

A ako vam treba puno jastuka za krevet, znate gdje ih naći! Ili u našim prodajnim salonima ili web shopu.

Možda nađete nešto čime ćete razveseliti svoje voljene za Božić!

Jedan klik do hrpe jastuka za božićni krevet