Čarape u krevetu za bolji san i ljubavni život

carape-u-krevetu-bolji-san
Datum objave: 18. 03. 2016.

Čarape u krevetu... Nekima se od same pomisli diže kosa na glavi dok neki bez njih ne mogu usnuti u san. Mi smo stali na stranu ljubitelja čarapa, a saznajte i zašto :)

Zaslužuju li čarape mjesto u krevetu?

Vječno pitanje na koje odgovaramo ili da ili ne. Nema sredine. Ili smo mrzitelji ili ljubitelji nošenja čarapa u krevetu. 

Ipak, ako imate problema sa spavanjem, čarape i tople noge bi vam mogle pomoći da lakše utonete u san. A navodno bi mogle poboljšati i vaš ljubavni život. 

Vjerujemo kako ćete čim čujete sve prednosti nošenja čarapa, navečer prije odlaska u krevet navući dvoje :)

1) Čarape griju noge i pomažu da bolje spavamo

Pokušavate zaspati, ali muče vas hladne noge? Dobra vijest je da čim ih zagrijete, vaše tijelo će primiti signal kako je vrijeme za spavanje.

Tjelesna toplina mora biti ravnomjerno raspoređena kako bi se tijelo pripremilo za san.

Problem je često u tome da se prije i tijekom spavanja tjelesna temperatura smanjuje pa tijelo mora više raditi kako bi se zagrijalo. A to često znači hladne noge.

Zato navucite čarape koje će uravnotežiti tjelesnu temperaturu i pomoći vam da se opustite.

ZzzZzzZzz...

2) Čarape hidratiziraju kožu

Osobe koje imaju osjetljivu i suhu kožu često znaju imati ispucalu i zadebljanu kožu na stopalima. Posebno u zimskim mjesecima kada vanjske temperature padnu.

Prije spavanja nanesite bogati sloj kreme ili losiona za stopala, a zatim navucite pamučne čarape. One će zaštiti stopalo od nepotrebnog trljanja i pritiska te će zadržati hidrataciju i olakšati upijanje kreme tijekom noći.  

3) Čarape mogu poboljšati ljubavni život

Iako nekima ubijaju želju i brišu svaku trunku strasti, prema istraživanju nizozemskog Sveučilišta Groningen, žene koje nose čarape lakše dožive vrhunac, piše BBC.

Čarape u krevetu mogu poboljšati ljubavni život
Prema nekim istraživanjima, ljubavni život će biti bolji nosite li čarape u krevetu

 

Prema tom istraživanju 80 posto žena je uspjelo doživjeti vrhunac noseći čarape, za razliku od 50 posto žena koje su bile bosonoge. 

Istraživači su donijeli zaključak kako se žene u čarapama osjećaju sigurno i ugodno pa je njihovo tijelo dovoljno opušteno i spremno za doživljaj strasti.

4) Čarape skrivaju ružna stopala

Stopala ponekad znaju biti stvarno neprivlačna. Možda ste zaboravili podrezati nokte na nogama ili imate suhu i zadebljanu kožu na petama. To nikako neće biti privlačno vašem partneru ili partnerici. Navucite čarape na noge i sakrijte te sitne estetske probleme :)

Kako ugrijati noge bez čarapa?

Kako ugrijati noge prije spavanja?
Topla stopala pomažu da brže utonemo u san

 

Priznajemo, čarape u krevetu nisu baš toliko privlačne. No nisu ni hladna stopala :) Ako su vam noge često hladne, a svejedno odbijate nositi čarape u krevetu isprobajte ovih par strategija za brzo zagrijavanje stopala.

  • Dodatna deka. Preko nogu stavite dodatnu deku ili ih omotajte dekom.
  • Termofor. Napunite termofor vrućom vodom i stavite ga pokraj nogu.
  • Papuče. Prije spavanja nosite udobne i tople papuče koje će utopliti stopala.

Ako ste se ipak na kraju odlučili na nošenje čarapa, pazite kakve ćete odabrati. Najbolje su one od prirodnih materijala (pamuk, vuna) i što tanje.

Koža će bolje disati i stopala neće biti znojna. Isto tako nemojte ići spavati u istim čarapama u kojima ste bili cijeli dan jer mogu sadržavati puno bakterija.

Bilo da spavate u čarapama ili bez, najvažnije je da se dobro odmorite :)

A na tom području vam možemo mi pomoći s kvalitetnim madracima, jastucima i ostalim proizvodima koje nudimo :)

Pronađi krevet za sebe