10 najčudnijih budilica koje će vas sigurno dići iz kreveta

Datum objave: 25. 09. 2015.

Svi volimo spavati. Za neke je spavanje luksuz, a za neke najomiljenija zabava. Ako vam je ustajanje iz kreveta najveći problem u životu, saznajte na koje smo kreativne budilice naišli. Možda vam jedna pomogne. 

Svako jutro prvo što čujete je iritantan zvuk alarma.

Odgodite ga na još pet minuta. Okrenete se na drugu stranu.

Alarm se ponovo oglašava i umjesto da ga opet odgodite vi ga slučajno ugasite.

Okrenete se na drugu stranu. Probudite se i evo panike.

Opet ćete zakasniti na posao. (Srećom pred nama je vikend;)

Za spavalice kojima je dobro poznati ovakav scenarij smo pronašli 10 budilica koje će vas zasigurno dići iz kreveta.

1. Robot budilica


Foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Clocky

 

Koji je bolji način za buđenje najvećeg “pospanca” nego jurnjava oko malog, brzog i bučnog robota? Kada je vrijeme za buđenje on će početi juriti okolo i proizvodit će iritantan zvuk sve do kad ga ne uhvatite i isključite.

2. Leteća budilica


Foto: http://www.gonnawannagetit.com/

 

Ova budilica se sastoji od tijela i propelera. Kada počne zvoniti, propeler se otpaja od tijela i doslovno leti po sobi. Da bi isključili budilicu morate naći propeler i vratiti ga natrag u tijelo budilice.

3.  Uteg budilica


Foto: www.paramountzone.com

 

Od sutra ću početi vježbati. Koliko puta ste to rekli? Pogotovo ako je sutra ponedjeljak. Da bi ugasili ovu budilicu, morate je dići točno 30 puta. Znači imate 2 u 1 - budilica i vježbanje u jednom :)

4. Sonična bomba budilica


Foto: www.sonicalert.com

 

Ako mislite da bi ipak mogli prespavati sve do sad navedene budilice, pokraj ove zasigurno nećete ostati u krevetu. Odaje je sam naziv - sonična. Ova budilica proizvodi zvuk od 113 decibela (glasnija je od rock koncerta). Čak vas može i trajno oglušiti, pa razmislite da li ćete se dići ili ne.

5.  Meta budilica

 


Foto: www.gadzooki.com

 

Ako niste baš vrsni u računalnim igrama u kojima se puca (drugim riječima "pucačinama") onda je ova budilica baš za vas. Pravila su jednostavna. Alarm zaustavljate tako da laserskim pištoljem morate pogoditi metu.

6. Slanina budilica

 


Foto: baconutopia.com

 

Za razliku od svih nabrojenih budilica uz ovu se lijepo probuditi. Umjesto da vas iz dubokog sna probudi iritantan zvuk alarma, budi vas fini miris slanine. Mljac, mljac.

Ako niste ljubitelj slanine može vas probuditi i snažna aroma kave. A možda i oboje :)

7. Budilica bez odgađanja

 


Foto: www.hongkiat.com

 

Moramo priznati da je ova najokrutnija do sad. Kada zazvoni morate podići remen i okretati ga sljedećih 90 sekundi. No, to nije sve! Remen morate zavrtjeti dva puta u jednoj sekundi. Ako ste prebrzi ili prespori, budilica se resetira i morate ponovo započeti vrtjeti remen.

8. Kugla budilica

 


Foto: www.hongkiat.com

 

Ova budilica visi sa stropa i ima mogućnost odgađanja alarma. Ali... Svaki put kad odgodite alarm ona se sve više diže. Nemojte ostati predugo u krevetu inače će vam biti potrebne ljestve da je isključite.

9. Budilica s vodenim mlazom

 


Foto: klear.com

 

Ako se ne probudite sa zvukom alarma očekujte vodeni napad.  Budilica će na vas ispuštati mlaz vode do kad se ne probudite. Ili pripremite mnogo ručnika ili se dižite iz kreveta.

10.  Budilica sa zagonetkom

 


Foto: thetenmost.blogspot.com​

 

Jedna od gorih stvari je vjerojatno slaganje puzzli prije prve šalice kave, a s ovom budilicom ćete morati napraviti upravo to.  Na vrhu budilice se nalaze tri komada puzzli koji se katapultiraju u zrak ako na vrijeme ne ugasite alarm. Da bi ga ugasili, morate pronaći sva tri komada i natrag ih složiti.

Nadamo se kako vam ova drastična rješenja za buđenje neće ni biti potrebna.

Naspavajte se na udobnom madracu sve do kad vam budilica ne zazvoni pod uho.

Postavi nam pitanje