Anatomski jastuci: spas za dobar san

jastuk-zena-sretna
Datum objave: 16. 04. 2015.

Loš jastuk znači i loš san. Ukoliko još uvijek niste isprobali anatomske jastuke, možda je vrijeme da pokušate spavati na jednom od njih. 

Koliko puta ste prespavali kod prijatelja i rođaka i probudili se s ukočenim vratom? Ukrasni jastuci s kauča jednostavno nisu rješenje za dobar san. Za dobar noćni odmor potreban je dobar jastuk. Ukoliko još uvijek spavate na guščjim perima, možda je vrijeme da isprobate anatomski jastuk.

Jastuk vam je prevelik pa u njega utonete. Jastuk vam nije dovoljno visok pa ga cijele noći morate slagati “duplo”. Jastuk vam je toliko neudoban da ga svakog jutra nađete na podu.

Ukoliko proživljavate bilo koji od ovih “jastuk scenarija” možda je vrijeme da kupite novi jastuk. Po mogućnosti anatomski jastuk, ako ga do sada niste isprobali.

Glava na pjeni

Kada se danas kaže anatomski jastuk misli se na jastuk koji je napravljen od pjene, a ima specifičan valovit oblik. Klasičnim jastukom smatraju se jastuci pravokutnog oblika.

Anatomski jastuci oblikovani su na način da slijede liniju tijela - glavu, vrat i ramena i to kako bi glavi i vratu pružili pravilniju potporu i osigurali pravilan položaj.

Anatomski jastuci mogu riješiti: ukočen vrat, bolove u vratu i ramenima, bolove u leđima

Prema brojnim studijama upravo ovakvi jastuci mogu riješiti neke poremećaje vezane uz spavanje. Prvi od njih je, naravno, ukočen vrat tj. bolovi u vratu i ramenima, bolovi u leđima kao i loša cirkulacija u vratu i s njom povezane glavobolje.

Istraživanja su pokazala i da anatomski jastuci najbolje odgovaraju ljudima koji spavaju na boku (dvoje od troje ljudi izjašnjavaju se da spavaju na boku) i na leđima. Oni koji spavaju na trbuhu najmanje će profitirati od anatomskog jastuka. 

Razlika između anatomskih jastuka razlika je u njihovoj visini, ali i razlika u vrsti i količini punjenju.

Pjena koja čini punjenje je tzv. memorijska pjena koja se prilagođava tijelu. U Happy dreamsu u ponudi možete naći nekoliko anatomskih jastuka. 

Jastuk Bamboo

Ovaj jastuk izrađen je od anatomski oblikovane memory pjene (visco). Ima skidivu i perivu presvlaku s antialergijskom i antibakterijskom zaštitom. Prilagođava se obliku tijela. Više


 

 

 

 

Jastuk Maxi

Maxi jastuk rasterećuje točke najjačeg pritiska, smanjuje prekomjerno okretanje tijela za vrijeme sna, poboljšava cirkulaciju i smanjuje teškoće koje nepovoljno utječu na spavanje. Dolazi uz antialergijsku navlaku. Više

 

 

 

 

Jastuk Fortuna

Fortuna jastuk je "klasičnog" pravokutnog oblika, a izrađen je od anatomski oblikovane memorijske pjene visoke kvalitete koja se maksimalno prilagođava obliku tijela i tjelesnoj temperaturi. Više

 

 

 

 

Kao jedina mana anatomskih jastuka navodi se to što “ne dišu” poput onih klasičnih. Ukoliko se odlučite na ovaj tip jastuka i doista shvatite da bolje spavate sljedeći put jastuk bi trebali kupiti za dvije do tri godine.

Postavi nam pitanje