7 najluđih spavaćih soba na svijetu

Datum objave: 03. 04. 2019.

Mislite kako je vaša spavaća soba jako cool? Razmislite ponovno nakon što pogledate naš popis najcool spavaćih soba na svijetu ;)

Na svijetu postoji uistinu jako puno nevjerojatno cool spavaćih soba. Bilo nam je teško odlučiti se za njih sedam, ali nekako smo uspjeli. 

U nastavku pogledajte koje spavaće sobe su nas se posebno dojmile. 

1. Okrugla kućica na drvu

 

Ako ste u potrazi za duhovnim odmorom među stablima, okrugla kućica na drvetu, Free Spirit Tree Spheres, nešto je za vas. Ova neobična spavaća soba smještena je na kanadskom otoku Vancouver u pokrajini Britanska Kolumbija. 

Viseće kugle dizajnirane su tako da se savršeno uklapaju u prašumu bez da mijenjaju krajolik. Uz to, spavaće sobe su kreirane s idejom jedinstva u vidu pa pod, zidovi i strop tvore jedan kontinuirani prostor za istinski smirujuće iskustvo. 

Spavanje u ovoj čudesnoj sobi koštat će vas 175 dolara za jednokrevetnu ili 299 dolara za dvokrevetnu sferu na noć.

2. Čokoladna soba

 

Chanelov dizajner Karl Lagerfeld za hotel pariški hotel La Reserve dizajnirao je sobu u potpunosti od čokolade. 

Soba je u potpunosti napravljena čokolade, uključujući tepih, uzglavlje pa i policu s knjigama. Za izradu ove jedinstvene spavaće sobe potrošeno je 10 tona čokolade, a napravljena je u sklopu promocije Magnum sladoleda.

U sobi je i čokoladna replika Lagerfeldove muze, manekena Baptista Giabiconija, koji zavaljen na krevetu jede Magnum sladoled.

Cijena boravka u čokoladnoj sobi nije poznata.

3. apartman s pogledom u more

 

U tirkiznim vodama Pacifika, na otoku Bora Bora u Francuskoj polineziji naći ćete jedinstvene apartmane s prozirnim staklenim podom za zadivljujuće iskustvo. Kroz ovaj stakleni pod moći ćete uživati u moru i morskom životu, gledajući ga iz kreveta.

4. Soba apsolutne levitacije

U pariškom hotelu Le seven možete spavati u inovativnoj sobi s lebdećim krevetom i svijetlećim optička vlaknima koja kao da prolaze kroz njega. Uz to, možete izabrati između četiri različita parfema kojima želite da odiše vaša soba, a sve što trebate napraviti je stisnuti gumbić.

Na stropu vam se prikazuje realno nebo i imate osjećaj kao da stvarno plutate na nebu. 

Nije da smo probali, ali nekako zamišljamo da je to jako super :)

5. soba u rudniku

Sala Silvergruva, ili srebrni rudnik je najdublja hotelska soba na svijetu. Nalazi se na 155 metara ispod zemlje, a jedinstvena je i po lokaciji i suvremenom uređenju.

6. Soba s najljepšim pogledom


 

 

U Jade Mountain Resortu na zapadnim Karibima naći ćete sobu s najljepšim pogledom. I ne samo to. Uživat ćete u luksuzu spavaće sobe, a imat ćete osjećaj kao da ste u prirodi. 

Taj je jedinstveni efekt postignut pomnim planiranjem i gradnjom u skladu s prirodom koju je osmislio vlasnik i arhitekt  Nick Troubetzkoy.

7. Nevidljivi apartman na drvu

Nevidljivi hotel savršeno je skriven u šumi, a nalazi se u Švedskoj u gradu Haradsu. Hotel izvana ima ogledalo pa se savršeno uklapa u krajolik, ali ga zbog infracrvenog filma kojim je pokriven, mogu vidjeti ptice.

Ova kućica na drvetu zapravo je luksuzni smještaj za do 6 osoba i ima masažnu kadu, saunu i najvažnije - fantastične poglede sa svakog prozora.

I što kažete?

Koja vam se od ovih neobičnih spavaćih soba najviše sviđa?

Mi se ne možemo odlučiti, ali ionako mislimo kako je najvažnije da uživamo u vlastitoj spavaćoj sobi.

Na udobnom krevetu i recimo madracu od pjene ;)

Nađi i ti udobni madrac