7 najluđih spavaćih soba na svijetu

Datum objave: 03. 04. 2019.

Mislite kako je vaša spavaća soba jako cool? Razmislite ponovno nakon što pogledate naš popis najcool spavaćih soba na svijetu ;)

Na svijetu postoji uistinu jako puno nevjerojatno cool spavaćih soba. Bilo nam je teško odlučiti se za njih sedam, ali nekako smo uspjeli. 

U nastavku pogledajte koje spavaće sobe su nas se posebno dojmile. 

1. Okrugla kućica na drvu

 

Ako ste u potrazi za duhovnim odmorom među stablima, okrugla kućica na drvetu, Free Spirit Tree Spheres, nešto je za vas. Ova neobična spavaća soba smještena je na kanadskom otoku Vancouver u pokrajini Britanska Kolumbija. 

Viseće kugle dizajnirane su tako da se savršeno uklapaju u prašumu bez da mijenjaju krajolik. Uz to, spavaće sobe su kreirane s idejom jedinstva u vidu pa pod, zidovi i strop tvore jedan kontinuirani prostor za istinski smirujuće iskustvo. 

Spavanje u ovoj čudesnoj sobi koštat će vas 175 dolara za jednokrevetnu ili 299 dolara za dvokrevetnu sferu na noć.

2. Čokoladna soba

 

Chanelov dizajner Karl Lagerfeld za hotel pariški hotel La Reserve dizajnirao je sobu u potpunosti od čokolade. 

Soba je u potpunosti napravljena čokolade, uključujući tepih, uzglavlje pa i policu s knjigama. Za izradu ove jedinstvene spavaće sobe potrošeno je 10 tona čokolade, a napravljena je u sklopu promocije Magnum sladoleda.

U sobi je i čokoladna replika Lagerfeldove muze, manekena Baptista Giabiconija, koji zavaljen na krevetu jede Magnum sladoled.

Cijena boravka u čokoladnoj sobi nije poznata.

3. apartman s pogledom u more

 

U tirkiznim vodama Pacifika, na otoku Bora Bora u Francuskoj polineziji naći ćete jedinstvene apartmane s prozirnim staklenim podom za zadivljujuće iskustvo. Kroz ovaj stakleni pod moći ćete uživati u moru i morskom životu, gledajući ga iz kreveta.

4. Soba apsolutne levitacije

U pariškom hotelu Le seven možete spavati u inovativnoj sobi s lebdećim krevetom i svijetlećim optička vlaknima koja kao da prolaze kroz njega. Uz to, možete izabrati između četiri različita parfema kojima želite da odiše vaša soba, a sve što trebate napraviti je stisnuti gumbić.

Na stropu vam se prikazuje realno nebo i imate osjećaj kao da stvarno plutate na nebu. 

Nije da smo probali, ali nekako zamišljamo da je to jako super :)

5. soba u rudniku

Sala Silvergruva, ili srebrni rudnik je najdublja hotelska soba na svijetu. Nalazi se na 155 metara ispod zemlje, a jedinstvena je i po lokaciji i suvremenom uređenju.

6. Soba s najljepšim pogledom


 

 

U Jade Mountain Resortu na zapadnim Karibima naći ćete sobu s najljepšim pogledom. I ne samo to. Uživat ćete u luksuzu spavaće sobe, a imat ćete osjećaj kao da ste u prirodi. 

Taj je jedinstveni efekt postignut pomnim planiranjem i gradnjom u skladu s prirodom koju je osmislio vlasnik i arhitekt  Nick Troubetzkoy.

7. Nevidljivi apartman na drvu

Nevidljivi hotel savršeno je skriven u šumi, a nalazi se u Švedskoj u gradu Haradsu. Hotel izvana ima ogledalo pa se savršeno uklapa u krajolik, ali ga zbog infracrvenog filma kojim je pokriven, mogu vidjeti ptice.

Ova kućica na drvetu zapravo je luksuzni smještaj za do 6 osoba i ima masažnu kadu, saunu i najvažnije - fantastične poglede sa svakog prozora.

I što kažete?

Koja vam se od ovih neobičnih spavaćih soba najviše sviđa?

Mi se ne možemo odlučiti, ali ionako mislimo kako je najvažnije da uživamo u vlastitoj spavaćoj sobi.

Na udobnom krevetu i recimo madracu od pjene ;)

Nađi i ti udobni madrac

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • happy-dreams.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Happy Dreams na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Happy Dreams je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Happy Dreams je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. 6Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Happy Dreams Web stranicama.

Slažem se s Uvjetima privatnosti (dostavna služba)

Slažem se s Uvjetima privatnosti (korisnički podaci)