6 pitanja koje morate postaviti prije kupnje madraca od pjene

Odgovorite na pitanja, olakšajte kupnju madraca
Datum objave: 21. 12. 2016.

Što je to gustoća pjene i kako madrac provodi temperaturu? Gdje je madrac proizveden? Prije kupnje dobro se informirajte kako bi što bolje izabrali pravi madrac za sebe.

Pala je odluka. Kupit ćete madrac od memorijske pjene.

Jer ste od susjeda čuli da su jako zadovoljni, a i sama pomisao da bi mogli spavati na nekakvoj pjeni vrlo je primamljiva.
Niste krivo odlučili.

No prije nego što konačno odlučite i krenete u kupnju, odgovorite sami sebi na nekoliko pitanja.

 
1. Gdje je napravljen madrac od memorijske pjene?

Svijet je globalno selo. Roba koju možemo kupiti dolazi sa svih strana svijeta. Pa tako i madraci. 

Pripazite da se ne radi o kineskim madracima. Kineski proizvođači često tretiraju madrace kemikalijama koje nisu dozvoljene u Europi. Naravno, to ne mora biti slučaj, ali sigurno je sigurno.

Bolje kupiti europski madrac, a još bolje hrvatski. Svi madraci Happy Dreamsa proizvode se u Hrvatskoj

2. Što je to gustoća memorijska pjene?

Gustoća memorijske pjene označava težinu materijala po metru kubnom.  Gušće pjene daju osjećaj viskoznosti dok rjeđe pjene daju osjećaj lebdenja

Madraci od pjene pružaju osjećaj lebdenja prilikom spavanja
Madraci od pjene pružaju osjećaj lebdenja prilikom spavanja

 

Optimalna gustoća madraca od memorijske pjene je od 20 do 35 kg/m3.

Ako proizvođač ne želi podijeliti gustoću memorijske pjene s vama, to je razlog da vam se upali lampica. Nešto u tom slučaju nije u redu.

3. Od čega je napravljen madrac?

Postoje memorijski madraci od lateksa, ali najčešće su napravljeni od poliuretanske pjene.
U tu poliuretansku pjenu često idu aditivi na uljnoj bazi - petrolejski ili biljni - najčešće od lateksa.

Što s tiče udobnosti, i jedni i drugi na gotovo su istoj razini
Oni od lateksa brže se hlade i griju, a čuvaju i okoliš. Kada ga jednom bacite, za kojih 20 godina, lakše će se razgraditi.

U ponudi Happy Dreamsa možete naći madrace od PU pjene, hladno lijevane pjene, flexy pjene, visokoelastične pjene, lateks pjene te njihovih kombinacija. 

4. Kakvo je provođenje topline? 

Karakteristika koja razlikuje madrace od memorijske pjene od onih “običnih” je osjetljivost na toplinu.

Kada legnete na madrac od memorijske pjene, težina vašeg tijela uzrokuje “topljenje” madraca tj. težina vašeg tijela pravilno se raspoređuje po površini madraca. 

Nakon što se smjestite, temperatura tijela počinje djelovati na madrac i on se smekšava na mjestima gdje je temperatura veća. To fino podešavanje je to što čini madrace od memorijske pjene “van kategorije”. 

Npr. madrac Happy Dreamsa Double spada u grupu srednje tvrdih madraca koji u osnovi ima 'flexi foam' obostrano profiliranu jezgru koja na jednoj strani ima sloj termoaktivne visco memory pjene, a na drugoj strani sloj hladne pjene. Takva kombinacija materijala pruža mogućnost odabira i promjene strane spavanja prema želji ili sezoni, te vrhunsku udobnost i prilagodbu anatomiji tijela, prozračnost, čvrstoću i elastičnost. 

 

I drugi madraci Happy Dreamsa dizajnirani su kako bi toplina tijekom spavanja bila optimalna. Samo treba pronaći madrac za sebe :)

5. Ima li tvrtka recenzije? 

Prije nego što kupujete bilo što, dobro je pogledati recenzije i iskustva drugih kupaca. Možete ih vrlo lako naći na društvenim mrežama. U Hrvatskoj ne treba puno tražiti - svaka kompanija koja drži do sebe ima Facebook wink

Gledajte na recenzije koje opisuju da li proizvod odgovara opisima i tražite ljude koji su imali probleme slične vašima

Nakon što ste odgovorili sami sebi na sva pitanja, spremni ste na kupnju. Dobro proučite sve što se nudi. 

6. Dostava i vraćanje madraca

Kako ćete madrac odnijeti? Čak i ako se odlučite kupiti madrac direktno u salonu, sigurno je da vam neće zapakirati onaj izložbeni.

Kako ćete prenijeti madrac kući? Možda ga je jednostavnije kupiti online
Kako ćete prenijeti madrac kući? Možda ga je jednostavnije kupiti online

 

A i prenijeti ga kući ako nemate kombi mogla bi biti prava muka. Pogledajte kakve su mogućnosti dostave i da li se možda više isplati naručiti madrac online?

Svaki madrac koji dođe do vas nov je. Iako su šanse da nešto s njim nije u redu male, ipak su moguće. Prije nego što obavite kupnju, pogledajte uvjete vraćanja. Madrac ne možete samo tako odnijeti u trgovinu i pokazati što s njim nije u redu.

 

Nađi svoj madrac od pjene