Početna Blog

Blog ...vodič za sretne snove

Lucidni snovi su vječna inspiracija za filmske redatelje

10 najboljih filmova o lucidnim snovima

Lucidni snovi, snovi koje se može kontrolirati i koji omogućavaju ulazak u drugi svijet inspiracija su mnogih umjetnika. Djela Salvadora Dalija rezultat su lucidnih snova, a tanka linija sna i jave inspiracija je mnogih filmskih redatelja. 

Snovi su prepuni zanimljivosti

Zašto zaboravljamo snove?

Već 5 minuta nakon buđenja polovicu snova zaboravljamo, nakon 10 minuta 90 posto je zaboravljeno. Ako se probudite iz REM faze, puno su veće šanse da ćete se sjetiti sna na živopisniji način.

Najčešća pogreška roditelja je što beba spava u apsolutnoj tišini

5 najčešćih pogrešaka koje čine roditelji kada beba spava

Bebe nikako ne bi trebale spavati u apsolutnoj tišini. Ne bi ih trebalo uzimati iz krevetića tri sekunde nakon što zaplaču u snu ni nametati im ritam spavanja. 

Nedostatak sna može utjecati na razinu libida

[Istraživanje] Tko dobro spava ima bolji libido!

Muškarci koji dobro spavaju imaju više testosterona, a to znači da su prave alfe. Uz dobar i kvalitetan san muškarci mogu preskočiti uzimanje raznoraznih šljiva.

Djeca koja spavaju dobro bolja su u školi

7 razloga zašto je spavanje važno

Kada spavamo dovoljno sretniji smo i ne jedemo toliko. Djeci je pak san izuzetno potreban, kada dovoljno spavaju lakše se koncentriraju i imaju bolje ocjene. 

Spavanjem na boku smanjujete šansu razvijanja Alzheimerove bolesti

[Istraživanje] Spavanje na boku može spriječiti Alzheimerovu bolest

Kakve veze imaju glodavci, spavanje na boku i Alzheimerova bolest? Inače, apsolutno nikakve. No znanstvenici su ih nekako doveli u zajedničku vezu u jednom zanimljivom istraživanju.

Kada ustanete tijekom noći ujutro vam se užasno spava

5 načina kako se uspavati kad se probudiš usred noći

Jeste li se ikad ustali usred noći osjećajući se totalno razbuđeno? Grozan osjećaj, znamo. Pogotovo zato što je od vremena od kad ste pošli u krevet prošlo tek tri sata. Ako vam se to ikad opet dogodi pokušajte se uspavati s pet načina koje smo smislili.

Hrana može utjecati na noćne more i bizarne snove

Hrana i snovi: od ljute paprike do psihodeličnih snova

Uzrokuje li sir noćne more? A ljuti paprikaš psihodelične snove? Jeste li ikad čuli da bi hrana mogla uzrokovati probleme sa spavanjem pa čak i utjecati na snove?

Proljetni umor sasvim je normalna pojava svakog proljeća

5 jednostavnih načina kako pobijediti proljetni umor

Vani je opet sunčano i toplo, a vi samo razmišljate o tome kako ćete se kod kuće razvaliti na kauču i pokušati odspavati. No proljetni umor ne mora biti tlaka. Saznajte kako se razbuditi i doista uživati u suncu.

1 2 3 4 5 38 39